TOP

Mercer Amsterdam brengt Fall Winter 2023 collectie uit

MERCER Amsterdam verovert binnen- en buitenland met haar duurzame Re-Run sneaker. De on-trend runners van dit Amsterdamse merk zorgen binnen en buiten de landsgrenzen voor succes. ‘Het is bijzonder om te zien dat we de fashion verduurzamen, zonder dat de eindconsument er een geiten-wollen sokken imago bij schetst,’ aldus eigenaar Pim Dresen.

Wanneer we de brandstore van MERCER binnenlopen heerst er een hele relaxte sfeer. De nieuwe Fall-Winter ’23 collectie wordt omringd met de nodige attributen. Van gesigneerde Michael Jordan basketballen tot aan retro varsity jasjes, een grote recycle-bak met gebruikte schoenen en de nodige kostbare flessen whisky. 

‘De winkel vertelt het MERCER-verhaal, alles wat we doen komt voort uit mijn voorliefde voor de USA en haar sportcultuur. Ik kan het internet uren rondstruinen op zoek naar de nieuwe inspiraties voor onze collecties.’ Wat belangrijk is voor het merk is dat het een modern, duurzaam Amsterdams jasje krijgt. 

Ik ben dan ook heel blij om te zien dat dit laatste bijzonder goed gaat. Met het introduceren van de Re-Run begint MERCER nationaal en internationaal een begrip te worden. ‘Het is echt niet dat ik de runner heb uitgevonden, in tegendeel ‘Maar waarom gebruiken we geen duurzame materialen bij het innoveren van sneakers?’  

Neem nu de Re-Run Pineapple, gemaakt van ananas textiel en gerecycled plastic. We hebben echt bizar veel online vraag naar onze Re-Run, ook onze retailers komen steeds weer met de vraag wanneer er een nieuwe lading komt? Echt gaaf om te zien dat de eindconsument niet alleen op zoek is naar een sneaker, maar ook een verhaal.

Ook inkopers geven steeds meer om dit duurzame verhaal. We worden dagelijks gebeld met verzoeken vanuit buyers of ze MERCER mogen inkopen. Ze hebben van collega’s of in de markt gehoord dat onze runners niet alleen sustainable zijn, maar ook nog eens goed worden ontvangen door de eindconsument. Helaas kunnen we niet altijd iedereen blij maken omdat we het merk exclusief willen blijven wegzetten en ook onze bestaande klanten willen beschermen. ‘Ook onze eigen winkel in Amsterdam en webshop is erg gegroeid in omzet in het afgelopen jaar en ik ben trots op het kleine team dat iedere dag aan Mercer werkt om het zo een succes te maken.’ 

De Fall/Winter ’23 collectie heeft naast de bekende stijlen ook de nodige vernieuwing: de Re-Run MAX. De originele Re-Run is op een extreem comfortabele en volumineuze zool geplaatst waardoor het een technisch look & feel krijgt. ‘De eerste reacties zijn meer dan goed.’ We zijn net een week live en van de hele collectie zijn er nu al behoorlijk wat maten weg, het liefst heb je natuurlijk geen nee-verkoop. Maar liever dit dan de hoge voorraden zoals je in de markt hoort.

Info: merceramsterdam.com | 088 773 6410 | info@merceramsterdam.com

De nieuwe Fall/Winter ’23 collectie van MERCER Amsterdam is live op merceramsterdam.com.