TOP

Mercer Amsterdam opent eerste brandstore en lanceert kledinglijn

Mercer Amsterdam maakt de transitie van sneaker- naar lifestylemerk. Onderdeel van de nieuwe strategie is een eigen winkel in Amsterdam, die naar verwachting in juni 2020 opent.

Dat vertelt Pim Dresen, de oprichter en eigenaar van het luxe sneakerlabel, in gesprek met Schoenvisie. Mercer Amsterdam kwam voor winter 2019-2020 al met een capsulecollectie met sneakers, shirts en bomberjacks in samenwerking met het Amerikaanse 70’s sportmerk Starter. Op dat fundament bouwt het Amsterdamse merk nu verder met een eigen kledinglijn. Die wordt voor winter 2020-2021 gelanceerd. De kleding wordt geproduceerd in Portugal, in fabrieken waar ook modehuizen als Saint Laurent en Rick Owens hun collecties laten maken. Daarover zegt Dresen: “We willen Mercer naar een volgend niveau brengen.”

Winkels in wereldsteden

Een onderdeel van die nieuwe strategie is een eigen winkel in Amsterdam, die naar verwachting in juni 2020 opent. De showroom en het hoofdkantoor verhuizen hier naartoe. Het Mercer Lab-concept, waarbij mensen hun eigen sneakers kunnen samenstellen, wordt in de brandstore geïntegreerd. Dresen hoopt op termijn ook brandstores in wereldsteden als Londen en New York te openen. “Maar eerst willen we de Nederlandse markt goed bedienen.”

Foto: Mercer Amsterdam