TOP

Micam lanceert nieuw concept onder Micam X

De Italiaanse schoenenbeurs breidt uit met een nieuw concept dat zich richt op sustainability, materialen, trends en innovatie. Het nieuwe evenement, dat onderdeel uitmaakt van de beurs, heet Micam X.

Micam lanceert een nieuw format op de halfjaarlijkse schoenenbeurs in Italië. Het concept draagt de naam Micam X en focust zich op duurzaamheid, materialen, trends en innovatie. Micam X maakt onderdeel uit van de schoenenbeurs, die gehouden wordt van 16 tot en met 19 februari 2020. In een persbericht laat de organisatie weten: “Het is een cruciaal moment voor de wereld en voor de industrie. Die ondergaat een belangrijke transformatie wat betreft productieprocessen en het hele ethos rondom schoeisel.”

Micam X biedt een podium voor innovatieve en high-tech producten en ideeën. Het evenement vindt plaats in het hart van de beurs, in Pavilion 1, waar de modeshows en seminars worden gehouden. Er worden presentaties en workshops gegeven, er zijn installaties en andere initiatieven te vinden gericht op innovatie. De drie thema’s waaromheen gewerkt wordt zijn materialen, duurzaamheid en detailhandel.