TOP

MICAM Milaan gaat bijna van start

Van 17 tot 20 september zullen meer dan duizend merken te zien zijn op de internationale schoenenbeurs MICAM Milaan. Op deze beurs zullen kwaliteit, duurzaamheid, innovatie en de focus op jonge talenten centraal staan. MICAM Milaan biedt een mogelijkheid voor professionals om elkaar te ontmoeten en te praten over continu veranderende schoenenindustrie. 

Beeld: Micam Milaan

Op MICAM Milaan zal er veel aandacht zijn voor het introduceren en promoten van jonge talenten. Zo zal er ruimte zijn voor 12 opkomende designers, geselecteerd door een speciale jury, om hun collectie tentoon te stellen. Bij deze collecties staan originaliteit en duurzaamheid centraal. Kenmerkend voor de schoenen zijn de gerecyclede en/of recyclebare materialen en de aandacht op duurzame productie. Daarnaast zal de Italian Start Up ruimte gewijd worden aan de meest veelbelovende start-ups. Op 18 september spelen jonge talenten de hoofdrol in de laatste show van de Mittelmoda Fashion Award. Dit is een jaarlijkse wedstrijd die creaties van jonge mode- en designstudenten over de hele wereld selecteert en beoordeelt. 

Op de MICAM staat verder de toekomst van de schoenenretail centraal en het bekijken van trends en materialen. Met diverse lezingen van bekende, internationale sprekers over vier thema’s: trends & materialen, duurzaamheid, de geschiedenis van mode & de toekomst en de toekomst van retail. 

MICAM Milaan zal de eerste drie dagen ook online te volgen zijn. Class TV Moda heeft een studio een op de beurs. Dit stelt de kijker in staat om de gasten van MICAM Milaan te ontmoeten en de MICAM exposanten te interviewen.