TOP

Neonyt verhuist naar Düsseldorf én wil internationaal uitbreiden

Neonyt verlaat Frankfurt. Het duurzame mode-event zal vanaf januari 2023 gelijktijdig plaatsvinden met de beurs Fashn Rooms. Op één locatie, het Areal Böhler-complex in Düsseldorf.

Foto’s: Neonyt/Dita Vollmond

De eerste gecombineerde editie staat gepland voor 28 tot en met 30 januari 2023. Dat meldt Messe Frankfurt, waar Neonyt onderdeel van is, in een aankondiging. Het bedrijf werkt hiervoor samen met Igedo Company, dat achter Fashn Rooms en schoenenbeurs Shoes Düsseldorf zit. Zij nemen de operationele planning en implementatie van Neonyt naast Fashn Rooms over als licentiepartner. En het blijft niet bij Duitsland; Messe Frankfurt is bezig deze ‘licensed events’ internationaal uit te rollen.

Win-winsituatie

Vicepresident Olaf Schmidt van Messe Frankfurt is blij met de samenwerking met Igedo. “Neonyt en zijn branche-overstijgende gemeenschap bevinden zich in goed gezelschap in Düsseldorf.” Volgens Schmidt profiteren zowel het beurslandschap als de duurzame mode- en textielindustrie van de samenvoeging. “Knowhow en professionaliteit komen samen met innovatief gedachtengoed.”

Win-win, voegen managing director Ulrike Kähler en managing partner Philipp Kronen van Igedo Company toe. “We zijn verheugd om deze volgende stap in de ontwikkeling van Neonyt te kunnen begeleiden. Tegelijkertijd betekent het ook een extra versterking van Düsseldorf als modelocatie en toont het de waardering die ons 73 jaar oude bedrijf in de branche geniet.”