TOP

Wintereditie Shoes Düsseldorf toch in maart

De volgende editie van Shoes Düsseldorf zal toch begin maart gehouden worden, in plaats van eind februari 2023. Dat heeft beursorganisator Igedo Company bekendgemaakt.

Foto: Shoes Düsseldorf

Shoes Düsseldorf gaat terug naar de oorspronkelijke data, van 5 tot en met 7 maart 2023 in het Areal Böhler-complex. Organisator Igedo Company kondigde na de editie van maart 2022 aan dat de volgende winterbeurs een week zou worden vervroegd en van 26 tot en met 28 februari 2023 zou plaatsvinden. Dit vanwege de voortdurende problemen in de toeleveringsketen, waardoor veel exposanten orders eerder moeten doorgeven.

‘Exorbitant’ hoge hotelprijzen

Het blijkt niet haalbaar. Shoes Düsseldorf zou eind februari samenvallen met vakbeurs Euroshop, van 26 februari tot 2 maart 2023 in Messe Düsseldorf, met ‘exorbitant hoge’ hotelprijzen tot gevolg. “Als ervaren evenementenorganisator was ik me bewust van deze kwestie, maar niet eerder waren de prijsstijgingen zo extreem”, stelt managing director Ulrike Kähler in een verklaring. “Igedo Company heeft natuurlijk geen invloed op het prijsbeleid van de hotellerie en daarom is besloten terug te gaan naar de oorspronkelijke data. In het belang van de exposanten en bezoekers.”

Aangepaste openingstijden

De openingstijden worden wel aangepast. Shoes Düsseldorf is op zondag en maandag langer open (tot 19.00 uur) en op dinsdag korter (tot 15.00 uur). Kähler: “We gaan ervanuit dat met de nu gekozen data alle exposanten en bezoekers hun weg naar Düsseldorf zullen vinden.”