TOP

Nieuw, verhuisd of verbouwd: dit was afgelopen seizoen het showroomnieuws in Cast [deel 1]

What’s new in Cast? Voor het inkoopseizoen winter 2022-2023 waren er weer de nodige veranderingen in het centrum. Schoenvisie brengt de nieuwkomers, verhuizingen en make-overs van showrooms in twee delen in beeld. Met in deel 1: Blundstone, Jochie & Freaks en Tamaris Comfort en Jana.

Foto’s: Tom Wittebrood

Blundstone Benelux

Showroom 432, niveau 2

Blundstone, dat in 1870 werd opgericht in Tasmanië, is al meer dan 150 jaar gespecialiseerd in stevige laarzen en in het bijzonder robuuste Chelsea boots. Je herkent ze aan de zogenaamde ‘pull tags’ aan de voor- en achterkant. Een hulpmiddel om de schoen aan te trekken, dat inmiddels het handelsmerk van het Australische label is geworden. Paul Company is distributeur voor het merk in de Benelux en opende op 1 december 2021 een showroom in Cast. Omdat het midden in het land is en makkelijk bereikbaar, zegt agent Perry van Eeuwijk. “En we hebben hier de ruimte om de mode-, schoenen en outdoorcollectie – inclusief de nieuwe vegan lijn – in de volle breedte te presenteren.” Naast Blundstone vind je in showroom 432 Vintage Handmade, het eigen label van Paul Company.

Jochie & Freaks

Showroom 064, niveau 0

Jochie & Freaks verhuist van de eerste verdieping naar de begane grond; het kinderschoenenmerk ruilt van showroom met Jana. Een iets compactere ruimte, maar wel dichter bij collega’s als Vingino en Hip Shoestyle. De showroom van Jochie & Freaks werd in de zomer van 2020 volledig vernieuwd en die nieuwe huisstijl is meegegaan naar de nieuwe locatie: lichtgroene wanden, subtiele witte presentatierekken en vrolijke papieren dierenkoppen en stickers aan de muur.

Tamaris Comfort & Jana

Showroom 274, niveau 1

Jana trekt samen met het voor winter 2022-2023 nieuwe sublabel Tamaris Comfort in de ruimte naast de bestaande Tamaris-showroom. De wanden zijn doorgebroken. Merkeigenaar Wortmann verbreedt het merk steeds verder, vertelt vertegenwoordiger Stan Lovink: na onder meer een kleding-, outdoor-, athleisure– en premiumcollectie nu ook met een comfortlijn. Met modellen op een H-wijdte, met een uitneembaar voetbed en de speciale ‘wonderful lining’. “Deze sublijn is voortgekomen uit Jana Leather, daarom worden de collecties naast elkaar gepresenteerd”, vertelt Lovink. “We denken Tamaris Comfort breed te kunnen neerzetten: van modeschoenenwinkels die al Tamaris verkopen tot pasvormspecialisten.”

Meer zien? Volgende week verschijnt het tweede deel van deze serie, met Legero en Superfit, Far Afield en Tantä Rainwear (Our Favourite Agency) en So Jamie en Uyn (Fros).