TOP

OIM Voetzorg gaat verder als Kievit Orthopedie

OIM Voetzorg wordt Kievit Orthopedie. De orthopedische dienstverlener is na de doorstart onder de nieuwe eigenaar, Scharenborg Groep, met ingang van mei verder gegaan met een andere naam.

Beeld: Willfried Wende via Pixabay

OIM Voetzorg is sinds maart 2023 onderdeel van de Scharenborg Groep, die het bedrijf overnam na het faillissement van de overkoepelende holding Feeture. Bij een frisse start hoort een nieuwe naam, licht operationeel directeur Pascal van der Burgt in een aankondiging toe. Ook om verwarring met OIM Orthopedie te voorkomen, een ander bedrijf dat sinds 2022 zelfstandig van OIM Voetzorg opereert.

“Het werd toen als snel duidelijk dat, als beide namen gehanteerd zouden blijven, een situatie zou ontstaan die niet werkbaar is”, zegt hij. “Met de doorstart is dat proces in een stroomversnelling gekomen.” Buiten de naam verandert er niets voor medewerkers en klanten van de orthopedisch dienstverlener.

Op volle capaciteit

De Scharenborg Groep lijfde ook de andere keten van Feeture in, Penders Voetzorg. Verder maken onder meer Hallux Podotherapie, Kievit Schoenen, Voetencentrum Wender en Voetmax onderdeel uit van het concern. In plaats van de 80 medewerkers waarover de curator eerder berichtte, zijn uiteindelijk ongeveer 120 medewerkers meegegaan in de doorstart. Inmiddels zijn beide bedrijven weer volledig operationeel, zegt Van der Burgt. “Er is de afgelopen maanden enorm veel werk verzet. Het is prachtig om te zien hoe iedereen hier samen aan heeft bijgedragen.”