TOP

Doorstart voor ketens van Feeture Voetzorg

De ketens van het failliete Feeture Voetzorg hebben een nieuw thuis gevonden. Penders Voetzorg en OIM Voetzorg zijn overgenomen door de Scharenborg Groep uit Hengelo en hervatten de activiteiten vanaf 20 maart.

Foto: Arek Socha via Pixabay

Penders Voetzorg en OIM Voetzorg zetten de activiteiten vanaf 20 maart voort als onderdeel van de Scharenborg Groep, waar o.a. ook Hallux Podotherapie, Kievit Schoenen, Voetencentrum Wender en Voetmax onderdeel van uitmaken. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Zeker 80 van de 240 medewerkers behouden hun baan, zegt curator Peter Brouns tegen het FD. Mogelijk worden dat er meer. Volgens Pascal van der Burgt, operationeel directeur van Penders, streven de voetzorgketens ernaar om alle geplande afspraken met patiënten door te laten gaan. “Zoveel als mogelijk met dezelfde behandelaar en op dezelfde locatie.”

Snelle doorstart

Penders en OIM zijn actief in de podotherapeutische- en orthopedische dienstverlening met in totaal 15 vestigingen en 200 spreekuurlocaties; Penders vooral in het zuiden en OIM door heel het land. De ketens waren tot het faillissement op 6 maart onderdeel van Feeture Voetzorg, Nederlands grootste leverancier van orthopedische schoenen. Het bedrijf had vier- tot vijfduizend actieve klanten en een marktaandeel van ongeveer 20 procent. Het faillissement heeft geen betrekking op de andere bedrijfstakken van OIM, Techniek en Compressiezorg. Die blijven onveranderd actief.

Uitblijven van indexatie

Feeture kampte al enkele jaren met verliezen. De oorzaak van het faillissement is nog niet bekend, al speelt wellicht een ontwikkeling mee waarvoor branchevereniging NVOS-Orthobanda al langer waarschuwt: het uitblijven van indexatie voor de vergoedingen van orthopedische hulpmiddelen. Een deel van de zorgverzekeraars zou deze niet laten meestijgen met de stijgende kosten, waardoor leveranciers in de knel komen.