TOP

Online retailer Skooz.com opent ook fysieke schoenwinkels

In 2009 startte de Mandemakers Shoe Retail Groep, eigenaar van de winkelformules Divino Shoes en Shoe Outlet, met de online schoenenwinkel Skooz.com. Begin mei opent in Nijmegen ook de eerste fysieke vestiging van Skooz.com.

Waarschijnlijk zullen later dit jaar ook in andere steden filialen worden geopen, meldt een woordvoerder van de Mandemakers Shoe Retail Groep.

Laag- en middensegment 
Voor de Mandemakers Shoe Retail Groep was Skooz.com de eerste kennismaking met de online verkoop van schoenen. Met Divino (12 winkels) en Shoe Outlet (32 winkels) richt de groep zich op het lage- en middensegment. Volgens het bedrijf uit Waalwijk heeft Skooz.com bewezen dat consumenten schoenen in deze segmenten ook via internet willen kopen.

“Fris, vrouwelijk”
Volgens de woordvoerder spreekt de stijl van de webshop jonge trendy klanten aan. “Die uitstraling trekken we door in de winkels: fris, vrouwelijk en een goede prijs-kwaliteit verhouding. Online-klanten weten straks dat ze ook bij ons kunnen binnenlopen. En offline-klanten kunnen thuis nog snel even kijken of het gepaste paar er ook nog in een andere kleur is. Dat biedt zekerheid en geeft vertrouwen.”