TOP

Ophef om ‘versleten’ sneakers van Golden Goose

Het Italiaanse label Golden Goose heeft wel een heel opmerkelijk paar schoenen op de markt gebracht. De sneakers, die eruit zien alsof ze al een paar seizoenen te lang meegaan, kosten enkele honderden euro’s en vallen niet bij iedereen in de smaak.

Beeld: Golden Goose

Golden Goose lanceert een serie ‘nieuwe’ schoenen, die eruit zien alsof ze vuil en stuk zijn. De sneakers van het Italiaanse merk hebben vieze zolen en op sommige modellen lijkt het zelfs of ze met tape gerepareerd zijn. Voor 400 euro gaan ze over de toonbank, en dat heeft voor behoorlijk wat ophef gezorgd.

Online wordt het merk beschuldigd dat het armoede verheerlijkt. Voornamelijk de prijs zit velen dwars. Zo schrijft Christine Sydelko op Twitter: “Er zijn mensen in deze wereld die plastic tasjes gebruiken als schoenen omdat ze geen geld hebben. Deze vreselijke dingen worden verkocht voor 500 dollar?!” Een andere Twittergebruiker reageert laconiek met een foto van zijn versleten All Stars: “Te koop, doe maar een bod”.

Tekst loopt door onder de tweet.

Dit is niet de eerste keer dan Golden Goose online discussies uitlokt. In 2016 werd er een vergelijkbare sneaker op de markt gebracht, met een prijskaartje van 585 dollar.

Tekst loopt door onder de tweet.


Golden Goose heeft nog niet gereageerd op de ophef.