TOP

Rihanna en sportmerk PUMA presenteren PUMA x Fenty Avanti

Rihanna en het sportmerk PUMA hebben hun nieuwste product franchise onthuld. Rihanna keert terug als de Creative Director van FENTY x PUMA en deze langdurige samenwerking belooft verschillende productlanceringen in de toekomst. De terugkeer van FENTY x PUMA brengt PUMA's rijke sportgeschiedenis samen met Rihanna's invloed in de muziek, cultuur en mode. De allereerste sneakerlijn in deze samenwerking, genaamd de FENTY x PUMA Avanti, is een verrassende fusie van twee PUMA-iconen, waarbij het verfijnde ontwerp van de King-voetbalschoen gecombineerd wordt met de zool van de PUMA Easy Rider.

Foto’s: PUMA

Rihanna en PUMA hebben eerder al verschillende sportstijlen gelanceerd, waaronder de iconische Creeper in 2015. Tussen 2015 en 2018 zijn er verschillende sneaker- en kledingcollecties gelanceerd die gepresenteerd werden tijdens vier modeshows in New York en Parijs. 

Rihanna’s liefde voor voetbal diende als de start voor deze footwear franchise. Haar unieke interpretatie van de klassieke stijl was de inspiratie voor samenwerkingen in sportmode met PUMA. Bovendien wilden Rihanna en PUMA ervoor zorgen dat deze lancering voor iedereen toegankelijk is, wat resulteerde in een collectie die zowel geschikt is voor kinderen als volwassenen en wordt aangeboden als unisex sneaker.

Inspiratie uit eerder modellen
In 1968 kwam de oorspronkelijke PUMA King-voetbal schoen op de markt, die werd gedragen door bekende voetballers als Eusebio, Pelé en Maradona. In 1978 introduceerde PUMA de Miele, die later evolueerde tot de PUMA Easy Rider jogging-franchise. In 1998 sloegen Jil Sander en PUMA de handen ineen voor de allereerste samenwerking die deze twee stijlen combineert, resulterend in de Jil Sander King. Deze schoen diende als inspiratie voor het ontwerp van de Avanti, die in 2001 door PUMA werd gelanceerd. Nu, in 2023, heeft Rihanna haar persoonlijke ontwerpelementen toegevoegd. Haar visie komt tot uiting in alle details, van het leer tot het rubber van de zool. Rihanna legt uit: “Ik wilde iets iconisch uit het archief naar de straat brengen, en de voetballer Pelé heeft de Avanti-sneaker zo iconisch gemaakt.” Dus, ‘gedragen door legendes’ – en nu opnieuw geïnterpreteerd door Rihanna.

 
De FENTY x PUMA Avanti is geïnspireerd op de voetbaltrend: met zacht vintage leer en een omklapbare tong met een gouden FENTY en PUMA logo. De rubberen zool en het leren voetbed van de Avanti verwijzen naar de geschiedenis van PUMA in voetbal. De Avanti is verkrijgbaar in het zwart met wit en in een chroom uitvoering. 

De FENTY x PUMA Avanti is vanaf 15 september 2023 om 16.00 uur beschikbaar op puma.com en bij geselecteerde retailers. De tweede Avanti drop komt in de herfst.