TOP

Russische miljardair heeft interesse in Dr. Martens

De Russische miljardair Mikhail Fridman heeft interesse in het Britse schoenenmerk Dr. Martens. Hij zou er zo'n 250 miljoen euro voor over hebben om eigenaar te worden van het merk.

Recent werd het schoenenmerk door de huidige eigenaren in de etalage gezet. Pamplona Capital, het investeringsfonds achter de miljardair, wilde Dr. Martens in eerste instantie voor 150 miljoen euro overnemen. Door grote interesse is de prijs snel opgelopen. Andere geïnteresseerde investeerders zijn Warburg Pincus en Electra Partners.

Dr. Martens
De schoenen van Dr. Martens waren in de jaren zeventig vooral populair bij punks en skinheads, daarna werd het model ‘1460’ een klassieker. 
Dr. Martens maakte tussen maart 2011 en maart 2012 een winst van 27 miljoen euro. Het merk groeit vooral hardin Frankrijk, de Verenigde Staten, Hong Kong, Zweden, Singapore en Canada.

Geschiedenis
Naast het klassieke Dr. Martens-model ‘1460’ produceert het merk nu andere modellen schoenen, kleding en accessoires. De Britse familie Griggs is de huidige eigenaar van Dr. Martens, zij kochten het merk in 1960 van de Duitse oprichters.