TOP

CEO Eraldo Poletto maakt overstap van Diesel naar Santoni

Eraldo Poletto is sinds 1 juni de nieuwe CEO van het luxe Italiaanse schoenenmerk Santoni S.p.A. Met zijn benoeming gaat ook de organisatie op de schop, met als doel ‘meer waarde te creëren en een toekomst van exclusiviteit te verzekeren’.

Beeld: Santoni

Eraldo Poletto (foto) volgt Giuseppe Santoni op, die aanblijft als bestuursvoorzitter en uitvoerend president. De wissel aan de top is onderdeel van een ‘fundamentele organisatorische verandering’, zo licht de directie toe in een persbericht. Er ligt een intern vernieuwingsplan en er worden op elke afdeling ervaren managers aangesteld om de ‘waarde op alle niveaus te vergroten’.

Continuïteit waarborgen

Poletto was al lid van de raad van bestuur van Santoni en heeft tientallen jaren ervaring in de luxe (retail)sector. Eerder zwaaide hij de scepter bij bekende Italiaanse merken als Diesel, Furla en Salvatore Ferragamo en het Amerikaanse schoenenmerk Stuart Weitzman. Nu mag hij Santoni de toekomst in leiden, een bedrijf dat hij zelf omschrijft als ‘uitmuntend in vakmanschap van de hoogste kwaliteit’.

De nieuwe CEO gaat zich onder meer richten op het versterken van de internationale aanwezigheid. Afzwaaiend directeur Giuseppe Santoni zegt hierover: “We moeten onze kennis vergroten en het beter doen om de continuïteit van excellentie te waarborgen. Samenwerken met Eraldo, met wie we een gemeenschappelijk doel delen, maakt ons pad beter begaanbaar en onze doelstellingen gemakkelijker haalbaar.”