TOP

Shoe Support treedt terug als agent voor Mephisto Nederland

Stephan van de Ven (Shoe Support) legt de vertegenwoordiging van Mephisto in Nederland neer. Accountmanager Michel Schoonwater neemt zijn taken voorlopig waar.

Beeld: Violette Esmeralda voor Patta x Mephisto

De directie van Mephisto is in een ‘vergevorderd stadium’ om de continuïteit en aanwezigheid op de Nederlandse markt te waarborgen, laat vertrekkend agent Stephan de Ven in een persbericht weten. Voor de start van het nieuwe inkoopseizoen moet hier meer duidelijkheid over zijn. In elk geval staat vast dat accountmanager Michel Schoonwater, die al bijna 40 jaar aan het merk verbonden is, het gezicht naar de branche toe blijft. In een reactie zegt hij dat gemaakte inkoopafspraken blijven staan en het merk aanwezig blijft in showroom 378 in Cast.

Sneakercollabs

Van de Ven legt zijn werkzaamheden voor Mephisto wegens persoonlijke omstandigheden neer. Met zijn agentuur Shoe Support was hij zes jaar de Nederlandse vertegenwoordiger van het Franse comfortschoenenmerk. In die periode ging Mephisto meer in zichtbaarheid investeren in ons land. Opvallendste wapenfeiten zijn de samenwerkingen met de hippe sneakerstore Patta (foto) en ontwerpduo Schepers Bosman voor exclusieve versies van de Rainbow-sneaker, waardoor in 2017 een kleine hype rondom de schoen ontstond.

Van agent naar retailer

De ondernemer gaat zich nu op een andere tak van sport richten: de retail. Shoe Support nam in 2020 de Mephisto-store in Arnhem over. Die gaat verder als de Comfort Zone conceptstore met collecties van drie bekende pasvormmerken. Naast Mephisto zijn dat Durea en Xsensible. “Op die manier blijf ik aan Mephisto verbonden”, laat Van de Ven aan Schoenvisie weten. “Maar ik moet me na zes jaar herbezinnen op mijn rol als agent. Net zoals Mephisto zich moet bezinnen op de – gewenste – positie op de Nederlandse markt.”