TOP

Schoenen over? ANWR-Garant en Soles4Souls zamelen ze in voor mensen in nood

Zoveel mogelijk nieuwe en gedragen schoenen inzamelen om te doneren aan mensen in nood. Voor deze actie is ANWR-Garant een samenwerking aangegaan met Soles4Souls. De retailserviceorganisatie zamelt de schoenen in, Soles4Souls verspreidt de producten onder mensen die ze hard nodig hebben. De hulp van de detaillist is hiervoor ook nodig.

Foto’s: Soles4Souls

De samenwerking met Soles4Souls is de eerste actie van het Green Team, een nieuw initiatief van ANWR-Garant Nederland. Doel is om leden bruikbare tips, tricks en informatie te geven over duurzame projecten, merken, materialen en verschillende nieuwe initiatieven waarmee ze aan de slag kunnen in hun winkels en webshop. Zoals het werk van Soles4Souls, een stichting die schoenen en kleding inzamelt voor mensen in nood. Van de gedoneerde schoenen en kleding vindt 95 procent een goede herbestemming, de resterende 5 procent wordt op een verantwoorde manier afgevoerd. Met de inzameling en verdeling van de spullen creëert Soles4Souls bovendien werkgelegenheid.

Doneer schoenen

Voor de samenwerking met Soles4Souls roept ANWR-Garant de detaillist op om producten te doneren die mensen in nood kunnen helpen. Het gaat daarbij zowel om nieuwe als gedragen schoenen. Voor nieuwe producten vraagt de retailserviceorganisatie om restpartijen te doneren. Deze kunnen worden ingeleverd bij de showroom van ANWR-Garant in Nieuwegein. Momenteel zorgt Soles4Souls ervoor dat deze ongedragen schoenen en kleding zo spoedig mogelijk bij hulporganisaties in onder andere Turkije, Syrië en Oekraïne worden geleverd.

Donatiedoos

Voor gedragen producten heeft ANWR-Garant donatiedozen beschikbaar om in de winkel te plaatsen. Deze kunnen in de showroom in Nieuwegein worden opgehaald. Ze kunnen in de winkel worden geplaatst om klanten aan te sporen hun gedragen schoenen te doneren. De detaillist kan hiervoor zelf acties starten.

Is de donatiedoos in de winkel vol, dan kunnen de schoenen in een zak of lege doos worden verpakt zodat de Soles4Souls donatiedoos in de winkel blijft staan. Hierbij is het verzoek om nieuwe producten in de originele verpakking te laten en de gedragen schoenen aan elkaar veteren of aan elkaar te bevestigen middels een elastiekje. Die zakken en dozen kunnen bij een bezoek aan Cast worden ingeleverd bij de Soles4Souls-containers bij de parking. ANWR-Garant zorgt er vervolgens voor dat de schoenen bij de stichting terecht komen.