TOP

Fleur Don volgt Gerard Hafkamp op als voorzitter ANWR-Garant Nederland

Fleur Don, de mede-eigenaar van Olthuis Schoenen, is de nieuwe voorzitter van ANWR-Garant Nederland (AGN). Ze volgt Gerard Hafkamp op, die de rol meer dan twintig jaar vervulde.

Foto: privébeeld

Don zal in haar nieuwe rol de ‘adviesraad schoenen’ van ANWR-Garant Nederland voorzitten en als spreekbuis namens en luisterend oor voor de schoenenleden van de retailserviceorganisatie optreden. Daarmee neemt ze het stokje na meer dan twintig jaar van haar voorganger Gerard Hafkamp over. Hij zat in die periode in meerdere raden en besturen.

In een aankondiging roemt algemeen directeur Dennis Beute van ANWR-Garant Hafkamps optreden, steun en goede raad door de jaren heen. “Gerard was altijd betrokken, altijd scherp en wilde altijd het beste voor de schoenleden en AGN. Onze dank is heel groot.” De oud-voorzitter wordt tijdens de aankomende algemene ledenvergadering nog extra in het zonnetje gezet.

Vernieuwing

Met de aanstelling van Don zet de organisatie nu in op vernieuwing. De ondernemer werd in de spreekwoordelijke schoenendoos geboren en staat met haar broer als nieuwe generatie aan het roer van Olthuis Schoenen, met vestigingen in Epe en Heerde. “Ik heb het voorzitterschap op me genomen omdat ik, naast dat ik zes dagen per week in de winkel sta, nauw contact heb met veel branchegenoten”, laat ze weten. “Dit geeft me inzicht in wat er speelt. Ik ben van mening dat als we zaken willen veranderen, je er niet alleen over moet praten maar ook moet meepraten. Aan tafel zitten dus.”

Beute: “Fleur staat met beide benen op de grond en gelooft in de kracht van de schoenenwinkelier die zijn of haar vak met passie vervult, in combinatie met een goede online aanwezigheid. Ze is ervan overtuigd dat die twee elementen samen het fundament vormen voor een succesvolle toekomst.”

AGN is nog op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger in de raad van toezicht van het Duitse moederbedrijf ANWR Group, dat is gevestigd in Mainhausen. De huidige vertegenwoordiger, Tom van Geemen, wil het stokje op termijn overdragen aan een geschikte kandidaat uit Nederland.