TOP

Schoenvisie top 5: personalia [best gelezen 2019]

Deze laatste weken van het jaar blikken we terug op 2019 met de best gelezen artikelen. Vandaag: vijf keer de best gelezen personaliaberichten van het afgelopen jaar.

December is de maand om terug te blikken op het afgelopen jaar en het samenstellen van lijstjes. Deze laatste weken van 2019 kijken we terug door middel van enkele thema’s en we sluiten af met de best gelezen artikelen van het hele jaar. Vandaag blikken we terug met de best gelezen artikelen in de categorie personalia.

Edward Doornbos gaat zich vanaf oktober 2019 weer volledig richten op zijn functie als directeur bij Ziengs. De afgelopen twee jaar was hij daarnaast ook algemeen directeur van Scapino Retail, waar hij wordt opgevolgd door Adem Doymaz. Samen met inkoopdirecteur Beate Toonen zal Doymaz de directie van Scapino Retail vormen. Doymaz komt van supermarktketen Vomar, waar hij als operationeel directeur eindverantwoordelijk voor de winkeloperatie.

In veertig jaar tijd is er veel veranderd in de schoenenbranche, maar één ding is volgens Richard Brekelmans hetzelfde gebleven. De passie die schoenenondernemers hebben voor hun product. “Die liefde voel ik zelf ook.” Lacht: “Anders had ik die veertig jaar nooit volgemaakt. Mijn vrouw Angelique heeft, toen ze net in de schoenen begon, wel eens gezegd dat mijn collega’s en ik een schoen met een bepaald respect vastpakken. Omdat we weten hoeveel vakmanschap er in het product zit.”

Neven Kenneth en Philippe Vanaudenhove verlaten hun functie bij het Belgische familiebedrijf Euro Shoe Group. Kenneth gaat met pensioen en de 64-jarige Philippe blijft bestuurder. De 267 schoenenwinkels van Bristol waren in 2017 in België en Nederland goed voor 207 miljoen euro omzet.

Het Nederlandse schoenenmerk Mascolori heeft in februari 2019 een nieuwe agent in de arm genomen: Bas Nieuwdorp. Voor verschillende schoenenretailers kan hij bekend voorkomen als retailadviseur van ANWR-Garant. Naast het agentschap van Mascolori heeft hij ook een vrouwenmodeboetiek. Voordat hij deze winkel opende, had hij ook een schoenenwinkel in Nunspeet, die is inmiddels overgegaan naar Elferink Schoenen.

Begin 2019 is de kinderschoenenwinkel 10 Tenen in Eindhoven overgenomen door een nieuwe eigenaar. Niels Dijkstal nam de zaak over van Rutger Raymakers. Voorlopig wil hij profiteren van de goede naam die de winkel heeft. Dijkstal kende de winkel nog van toen hij er met zijn eigen kinderen kwam: “Toen ik hoorde dat de zaak te koop stond heb ik contact gezocht, en toen is het snel gegaan.”