TOP

Sebago strijkt neer in Antwerpse modekwartier

Sebago opent een winkel in Antwerpen. Op een passende locatie: het Amerikaanse schoenenmerk strijkt neer in de Nationalestraat, waar ook het Modemuseum en de brandstores van bekende Belgische ontwerpers als Dries van Noten zijn gevestigd.

Foto’s: Sebago/Hannelore Veelaert

De flagshipstore in het Antwerpse modekwartier is de eerste winkel in de Benelux voor Sebago, zo meldt het bedrijf in een persbericht, en eigendom van distributeur Dubois. Het Amerikaanse schoenenmerk strijkt neer in een klassiek herenhuis, dat van architect Sarah Livemont een make-over kreeg. Zij koos voor een mix van harde en zachte materialen, met roestvrij staal en hout naast suède accenten.

De donkerblauwe gevel en gordijnen bij de paskamers zijn een verwijzing naar Sebago’s herkomst. Het merk is vernoemd naar Sebago Lake in Maine, dat zijn naam weer van het lokale Abenaki-volk kreeg en ‘grote hoeveelheid water’ betekent. Aan de oevers van dit meer openden een lokale schoenenretailer en twee zakenmannen in 1946 een fabriek in handgemaakte schoenen, de basis voor het merk.

Lees ook: dit is hoe de bootschoen uitgroeide tot mode-icoon

Antwerpse skyline

Sebago heeft zijn wortels in de zeilsport. Het bekendste model van het merk is de in 1969 geïntroduceerde Dockside, een leren bootschoen die inmiddels ook aan wal wordt gedragen. In de loop der jaren groeide het merk uit tot specialist in instappers met naast de Docksides ook stadse loafers (Citysides) en outdoorlaarzen (Campsides) in het assortiment. Naast deze schoenencollectie kunnen klanten in de nieuwe brandstore ook terecht voor kleding, inclusief een speciale Antwerpen-lijn. Het merk ontwierp een patch met de skyline van de stad, die terugkomt op hoodies, sweaters en T-shirts.