TOP

Tentoonstelling MasterZjef in Leder en Schoenenmuseum

Precies tien jaar na zijn deelname aan 'Made in Den Bosch' toont Zjef van Bezouw zijn werk in de expositie MasterZjef in het Nederlands Leder en Schoenenmuseum.

In een darkroom-achtige setting worden verschillende ontwerpen van Zjef van Bezouw getoond, zoals de ‘Penisschoen’ en de ‘Dildoboot’, maar ook de leren ‘Netlamp’ en hangmat ‘JungleFlower’. Van Bezouw ontwerpt nu alleen nog fetish art voor klanten met een uitgesproken smaak. Zijn enige ready-to-wear collectie verscheen in 2004. Naast kleding en schoenen ontwerpt hij meubels en accessoires. Ook ontwikkelt hij creatieve concepten voor grote evenementen, bijvoorbeeld voor de cosmeticamerken Mac Cosmetics en Estée Lauder.

Achtergrond
Zjef van Bezouw studeerde in 1992 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam in de richting Theatervormgeving & Art Direction. In datzelfde jaar behaalt hij ook zijn diploma aan de opleiding schoenmaken en schoenontwerp in ‘s-Hertogenbosch. Hij verdiept zich hierna in de achtergronden van de schoen en diens betekenis in de maatschappij. Met de opgedane informatie creëerde hij vervolgens vernieuwende, theatrale en toch draagbare schoenen.

Fetish art
Na een masteropleiding Performance Art bij Dasarts richt van Bezouw zich op fetish art, performance art en installaties. Tussen 1997 en 2005 heeft hij zijn eigen label voor fetish art onder de naam The Basement.

De schoenen en fetish art van Zjef Bezouw zijn van 26 februari tot en met 26 juni 2011 te zien in de tentoonstelling MasterZjef in het Nederlands Leder en Schoenenmuseum.