TOP

United Nude lanceert capsulecollectie voor mannen

Schoenenmerk United Nude, in 2003 opgericht door de Nederlandse architect Rem D. Koolhaas en de Britse schoenmaker Galahad Clark, presenteert voor voorjaar/zomer 2011 haar eerste capsulecollectie voor mannen.

De mannencollectie bestaat uit drie stijlen:

The Hollow combineert een elegante klassieke herenschoen met een uitgeholde koolstofvezel hak en leren zool. De architectonische hak van de schoen sluit aan bij het DNA van United Nude. Adviesprijs € 370,- en verkrijgbaar in zwart nappa leer, donkerbruin leer en zwart leer met ponyhaar.

The Fold is een model uit de vrouwencollectie. De Fold Lo wordt voor voorjaar/zomer 2011 zowel in de mannen – als de vrouwencollectie geïntroduceerd. Adviesprijs € 155,- en verkrijgbaar in vijftien kleurstellingen.

The Universal is net als The Fold een unisex schoen. The Universal is een casual schoen voor onder een jeans of pantalon en geschikt voor elke gelegenheid. De Universal-schoen voor mannen heeft een adviesprijs van € 150,- en is leverbaar in vier kleuren.

Over United Nude
United Nude begon in 2003 met de lancering van de Mobius-schoen en heeft zich ontwikkeld tot een  architectonisch schoenenmerk met wereldwijd 400 verkooppunten. In 2009 en 2010 zijn er flagship stores in Amsterdam, New York en Shanghai geopend. Binnenkort wordt daar een vestiging in Londen aan toegevoegd.