TOP

Winkels Schoenenreus voorlopig nog dicht door bank*

De komende tijd blijven de winkels van Schoenenreus nog dicht. De voorraad van Schoenenreus is verpand aan de bank, waardoor de bank vindt dat de opbrengst geheel aan de bank toebehoord.

De winkels van Schoenenreus zijn dicht op last van de bank. Een doorstart maken wordt nu steeds lastiger, zegt Curator Bas van Dooren tegen het Eindhovens Dagblad: “Als de loop eenmaal uit de winkels is, wordt een doorstart moeilijker.”

Eventuele doorstart of overname winkellocaties

Curator Bas van Dooren is in onderhandeling met meerdere gegadigden. Een eventuele doorstart, of een overname van de winkellocaties is daarmee nog niet uitgesloten. Het zittende management is niet in beeld, meldt Van Dooren aan het Eindhovens Dagblad.  

Enkele miljoenen verlies voor investeerder

Schoenenreus-investeerder Eric Companjon verliest naar eigen zeggen ‘enkele miljoenen’ door het faillissement van de schoenenketen. “Hier houdt het voor mij op. Bij het eerste faillissement hebben we de schouders er nog onder gezet en dat worp zijn vruchten af. Tot aan de zomer van 2014 ging het heel goed met Schoenenreus. Helaas was er nauwelijks een winter waardoor de verkopen achteruit liepen.”, zegt Companjon in een interview tegen de Quote. “Bijstorten had gekund maar het was de vraag of het zinvol was geweest. Ik ga in ieder geval niet meer investeren in de branche.”

Schoenwinkelketen Schoenenreus werd vorige week donderdag failliet verklaard.