TOP

Wortmann-groep boekt 10,5% omzetstijging in eerste halfjaar

De omzet van de Wortmann-groep is in het eerste halfjaar (seizoen herfst/winter 2011 van 1 juni tot 30 november) van het lopende boekjaar 2011/12 (31-05) gestegen naar 503,1 miljoen euro.

Vorig jaar bedroeg de omzet 455,3 miljoen euro, dat betekent een groei van 10,5 procent. Gezien van de recente orders gaat de Wortmann-groep voor het hele boekjaar uit van een geconsolideerde omzetgroei naar meer dan 995 miljoen euro. In het afgelopen jaar bedroeg de totale omzet 957,7 miljoen euro.

Exportvolume
Het exportvolume zal dit boekjaar waarschijnlijk naar circa 54 procent stijgen, vorig jaar was dat 52,7 procent. Onder de exportmarkten ontwikkelen vooral Rusland, waar Wortmann met eigen dochterondernemingen is vertegenwoordigd, en Frankrijk zich bijzonder succesvol.

Duitse markt
Op de Duitse markt was er een verdere groei, maar in Groot-Brittannië en Ierland moest er worden ingeleverd op de omzet. De Aziatische private label onderneming Novi Footwear zal in het lopende boekjaar waarschijnlijk achter blijven op het afgelopen jaar.

Vanwege de grote voorraden in de schoenendetailhandel gaat Wortmann voor het seizoen herfst/winter 2012-2013 uit van een afgezwakte groei. 

De grootste in Europa
Met een paarvolume in het segment mode van 31 miljoen paar en 27 miljoen paar standaard productie is de Wortmann-groep de grootste onderneming op het gebied van de productie en verkoop van schoenen in Europa. In modieuze damesschoenen geldt de groep als marktleider. Tot het Europese deel van de ondernemingsgroep horen naast het belangrijkste merk Tamaris, de merken Marco Tozzi, Caprice, Jana en s.Oliver Shoes, en Novi Footwear Ltd. in Azië.

15.000 verkooppunten
Wortmann is met eigen vestigingen op acht locaties in Europa en nog elf in Azië vertegenwoordigd. Internationaal telt de groep momenteel 1.021 medewerkers (vorig jaar 930), waarvan 582 in Europa (plus 12 procent). Wereldwijd produceren meer dan 30.000 werknemers schoenen voor het Duitse bedrijf. Schoenen van de Wortmann-groep worden wereldwijd in meer dan zeventig landen en in meer dan 15.000 schoenenzaken verkocht.