TOP

Tamaris brengt kledingcollectie naar de winkel

Tamaris heeft in Dortmund zijn eerste lifestylewinkel geopend. Met dit nieuwe winkelconcept presenteert het Duitse merk de schoenen- én kledingcollectie, een volgende stap in de ambitie om een ‘internationaal lifestylemerk’ te worden.

Foto’s: Tamaris

Het Duitse schoenenmerk laat met het nieuwe winkelconcept zien waar het naartoe wil en bij die route staat, naast de schoenen, de in 2020 gelanceerde kledinglijn centraal. De collecties worden naast elkaar gepresenteerd in de nieuwe Tamaris-store in Dortmund, die is ingericht volgens een nieuw winkelconcept. Licht, strak en ruimtelijk en met focus op de producten. Een ‘feel good’-sfeer, aldus het schoenenmerk, die wordt versterkt door schermen met persoonlijke boodschappen aan de klant,

Mode en schoenen

Het is de eerste winkel waarin de kledingcollectie van Tamaris te zien is. “Als lifestylemerk maken licenties deel uit van onze merkidentiteit”, zegt Jens Beining, CEO van de Wortmann Group, het moederbedrijf van Tamaris. “Voor de volledige zichtbaarheid van het merk was het voor ons belangrijk dat de kledingcollectie en de bijbehorende look hun plaats in de winkel vinden.”

Fysieke retail

“Wij geloven nog steeds in retail”, vervolgt Beining. “Dat we blijven investeren in ons winkelconcept in tijden van online wereldspelers, is een duidelijk signaal naar onze partners. Het verlies aan bezoekersaantallen in stadscentra is een van de grootste uitdagingen voor retailers. Klanten zijn online en op sociale media gewend om constant geïnspireerd te worden. Als ze naar de winkel gaan, verwachten ze hetzelfde. Van constant wisselende goederen tot emotionele branding om te oriënteren door middel van thema’s en looks.”

De eerste winkel van dit type wordt door Wortmann Fashion Retail zelf geëxploiteerd, zodat ervaring kan worden opgedaan en het concept zich kan bewijzen. Binnenkort volgen openingen in Mainz en in Rochefort (Frankrijk). Daarna zal het retailconcept met partners naar de belangrijke exportmarkten worden uitgerold.