TOP

‘Ziengs Retail geïnteresseerd in overname Brantano’

Ziengs Retail, de eigenaar van Ziengs en Scapino, heeft interesse in Brantano. De Belgische schoenenketen werd begin augustus als onderdeel van FNG failliet verklaard.

Henk Ziengs, de eigenaar van Ziengs Retail, stelt in een naar de Belgische krant De Standaard verstuurd persbericht dat hij Brantano kent als een ‘sterk familiebedrijf met een passie voor schoenen’. “Nu wordt de schoenenketen onnodig meegesleurd in het faillissement van FNG. Dat hoeft niet.”

Vergelijkbare situatie

Ziengs vergelijkt de situatie van Brantano met het faillissement van Scapino, eind 2015. De discounter werd destijds meegesleurd in het bankroet van de Macintosh-groep. De familie Ziengs startte in de jaren ’70 met Scapino. “Ik wilde niet dat Scapino onnodig zou verdwijnen en daarom hebben wij de keten teruggekocht”, aldus Ziengs. “Het bedrijf is nu weer kerngezond en groeit weer. Dat is ook wat wij met Brantano voor ogen hebben.” Brantano heeft 104 winkels in België. Ziengs zou ‘zoveel mogelijk gezonde winkels’ willen openhouden.

Meerdere overnamekandidaten

Ziengs is niet de enige partij die zijn oog op Brantano heeft laten vallen. Ook Deichmann werd eerder als potentiële overnamekandidaat genoemd. De Duitse schoenengigant is eigenaar van schoenenketen vanHaren, met winkels in Nederland en sinds 2017 ook in België. Het bedrijf heeft nu 16 vanHaren-vestigingen in Vlaanderen. Met een mogelijke overname van Brantano kan Deichmann zijn aanwezigheid in de Belgische winkelstraten in één keer fors vergroten.

Beeld: Ziengs Hoog Catharijne (archief)