TOP

Zowel GDS als Micam organiseert schoenenbeurs in Shanghai

Zowel GDS als Micam organiseert in april 2013 een schoenenbeurs in China. Beide beurzen worden gehouden in het Shanghai Exhibition Center.

De eerste editie Chinese editie van Micam Shoevent zal plaatsvinden van 9 tot 11 april in Shanghai, tegelijkertijd met de Shanghai Fashion Week. De beurs zal worden georganiseerd  door Anci, samen met Fieramilano. Er is ruimte voor ongeveer 200 exposanten uit Europa en de rest van de wereld,  waaronder China, Turkije en Brazilë. De tweede editie van de schoenenbeurs in Shanghai staat gepland voor oktober 2013. In de toekomst moet deze Chinese beurs in maart en september gaan plaatsvinden.

Grote uitdaging
ANCI-directeur Fabio Aromatici, zei tijdens de persconferentie dat hij de Chinese beurs als een “grote uitdaging” ziet. “We verwachten tijdens de eerste editie nog geen geen grote orders. Ons doel is om Micam als merk in China te lanceren, de modepers in China te bereiken en de verkoop van schoenen te stimuleren.” Voor ‘Made in Italy’-schoenen is China de zesde markt.

GDS
Eerder kondigde de beursorganisatie van de GDS, Messe Düsseldorf,  al aan dat de eerste GDS Select – Premium European Shoe Fair in China van 17 t/m 19 april 2013 in Shanghai  zal plaatsvinden, als onderdeel van de China International Footwear & Leather Goods Exhibition (CIFL).

Volgens een aantal grote schoenenmerken is deze Chinese GDS Select-beurs te laat. Messe Düsseldorf organiseert  de schoenenbeurs in Shanghai in samenwerking met de kamer van koophandel in China, de retailorganisatie van de staat, waarbij alle grote warenhuizen en winkelcentra zijn aangesloten. De organisatie wil zo’n duizend inkopers van de grote warenhuizen in heel China uitnodigen voor een speciaal schoenenevenement. De tweede editie van de Chinese GDS-beurs staat gepland in de herfst van 2013 in Beijing, tegelijkertijd met de Chic modevakbeurs. De definitieve data zijn nog niet bekend.

Messe Düsseldorf meldt dat huishoudens in de Chinese steden in 2010 ongeveer 40,50 euro aan schoenen hebben uitgeven, dat is het dubbele van vijf jaar eerder. Ook de gemiddelde retailprijzen voor vrouwen- en mannenschoenen zijn sterk gestegen.

Geruchten
In de internationale schoenenbranche gaan nu allerlei geruchten dat Messe Düsseldorf van de Chinese GDS Select-beurs – vanwege de plannen voor de Micam-beurs in Shanghai een week eerder – zou willen afzien.

Meer cachet
Ruud Elshout en Rob Callenfels van Edel Fashion/ La Strada willen als exposant deelnemen aan de eerste Chinese editie van Micam Shoevent in Shanghai: “De aanwezigheid van de Italiaanse schoenenmerken geeft de Micam-beurs meer cachet”, aldus de Nederlandse leveranciers uit Waalwijk.