TOP

Panorama Berlin: aanbod schoenen & accessoires steeds groter

Op de Panorama, van 17 tot en met 19 januari in Messe Berlin, is een steeds groter aanbod aan schoenen en accessoires te vinden. Net als vorig seizoen waren er twee hallen aan deze groepen gewijd, met het verschil dat het aanbod deze editie gemixt gepresenteerd werd.

Hal 5 en 6 stonden geheel in het teken van schoenen en accessoires, 6000 vierkante meter beursruimte in totaal. Het waren twee goedgevulde hallen, alleen al op het gebied van schoenen was er veel te zien. Naast gevestigde schoenenmerken als Ara, s. Oliver Shoes, Think! en Mephisto bood Panorama plaats aan opvallende kleinere labels: van de gevoerde sloffen met kleurrijke prints van Happy Slippers, tot de met nepbont afgezette sandalen van Bali-Bali en de klassieke chelsea boots met neon accenten van Serfan. Soms was het wel even zoeken. In tegenstelling tot vorig jaar werd het aanbod niet gescheiden gepresenteerd, net zo min dat als er onderscheid gemaakt werd tussen comfort- en modeschoenen.

 

Sloffen waar je blij van wordt #happyslippers #happy #prints #colour #panorama #berlin

Een foto die is geplaatst door Schoenvisie (@schoenvisie) op

 

Alternatief

Panoramadirecteur Jörg Wichmann gaf eerder aan dat het onderdeel ‘Schoenen en Accessoires’ als alternatief dient voor de (schoenen)beurzen die later in het seizoen worden georganiseerd, zodat retailers nieuwe schoenencollecties al in een vroeg stadium kunnen bekijken en orderen. Het Nederlandse Bronx kiest alweer een paar seizoenen voor Panorama omdat het schoenenmerk hier ook een ander publiek weet te trekken. “We werken steeds meer met moderetailers, en voor ons was dat vandaag (dinsdag 17 januari, red.) qua aanloop de grootste groep”, aldus accountmanager Vanessa Noordhoff.

Velvet & sneakers met bont

De hoge laarzen die dit seizoen zo populair waren, lijken voor winter 2017-2018 weer op hun retour; slechts enkele schoenenmerken hebben ze in de collectie, en dan slechts in kleine series. De sneakertrend zet door, en binnen die groep worden de modellen steeds extravaganter. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe zolen en met nieuwe toepassingen van bont. Als decoratie op de uppers, bijvoorbeeld. Ook de creeper loopt nog een seizoen door. Grappig: sommige merken hebben de kenmerkende zool onder een ander model gezet. Zo zien we ‘m bij Bullboxer terug onder een laars. Fluweel blijft ook voor volgend winterseizoen onderdeel van het straatbeeld. Het materiaal komt terug in sneakers, (enkel)laarsjes, pumps, pantoffels – om enkele voorbeelden op te noemen.

Binnenkort op Schoenvisie.nl een uitgebreid verslag en foto’s van de trends die we hebben gespot op de beurzen in Berlijn.

 

Sneaky Nicky in Hall 6 #shoestodiefor #panoramaberlin #gardinispirit #bavshoesSPA #wewanttoseemore #great

Een foto die is geplaatst door Panorama Berlin (@panorama.berlin) op