TOP

Agendatip: sneakerfestival Crepe City in Amsterdam

Het Crepe City Festival strijkt op zondag 31 juli neer in de NDSM Loods in Amsterdam. Tijdens dit sneakerevenement kunnen sneaker- en streetwearliefhebbers de meest zeldzame en exclusieve schoenen scoren.

Beeld: Crepe City

Het is de eerste keer dat het Crepe City Festival buiten het Verenigd Koninkrijk te vinden is. In Amsterdam brengt het naar eigen zeggen ‘grootste sneakerfestival van Europa’ 150 (inter)nationale verkopers bij elkaar die unieke en limited edition sneaker- en streetwearcollecties brengen. Liefhebbers hebben hier de keus uit een ruime selectie van Nederlandse en andere Europese merken, evenals limited edition sneakers van merken als Air Jordan, Nike en Yeezy. Andere streetwearmerken zoals Stussy en Supreme zullen ook te vinden zijn onder het dak van de NDSM Loods. 

Discussies en dj’s

Het Crepe City Festival is meer dan een festival waar bezoekers felbegeerde schoenen hopen te vinden. Op het programma staan ook paneldiscussies met experts en bekende gezichten uit de industrie. Toonaangevende spelers gaan met elkaar in gesprek over de hipste trends en doen voorspellingen over de sneaker- en streetwearwereld. Naast deze discussies zijn er live shows, dj’s, streetfood kraampjes en drankjes.

Crepe City werd in 2009 voor het eerst in Londen georganiseerd, destijds nog vanuit een kelder. Inmiddels zijn er naast Londen edities in Birmingham, Manchester, Glasgow en nu dus ook Amsterdam.

Crepe City Festival

Locatie: NDSM Loods, NDSM-Plein 85, Amsterdam

Datum: zondag 31 juli 2022, van 11:00 tot 20:00 uur

Tickets: Vanaf € 12,- te koop op Fever’s marktplaats