TOP

Agendatip: Sneakerness strijkt neer in Rotterdam voor grootste editie ooit

Liefhebbers van sneakers kunnen eind oktober een heel weekend terecht in Rotterdam voor de grootste editie van Sneakerness ooit. De sneakerbeurs vindt op zaterdag 29 en zondag 30 oktober plaats in de Van Nelle Fabriek.

Beeld: Sneakerness

Sneakerness is een beurs waar liefhebbers op af komen om een bijzonder paar sneakers op te kop te tikken. In het laatst weekend van oktober wordt de oude Rotterdamse Van Nelle Fabriek getransformeerd tot sneakerparadijs. Grote sneakerverzamelaars zijn hier aanwezig om talloze variaties te verkopen – van oldschool modellen tot de nieuwste hypes.

Sneakercultuur

Ook voor wie niet van plan is een paar sneakers aan te schaffen, is er tijdens Sneakerness genoeg te doen. Met een uitgebreid randprogramma is de sneakercultuur te ervaren. Zo zijn er workshops om sneakers te leren customizen en zijn er talks over hoe een verkoper zich het beste profileert als ondernemer. Ook zijn er verschillende kunstexposities, basketbal en breakdance shows en zorgen dj’s voor de muziek.

Sneakerness bestaat veertien jaar, maar niet eerder was het event zo groot. “Na een zeer succesvolle editie in modehoofdstad Milaan eerder deze maand komen we nu naar Rotterdam voor wat onze grootste editie ooit zal worden in ons 14 jarig bestaan”, zegt Matthijs van der Meulen, marketing manager Sneakerness. “We pakken gigantisch uit en kijken er naar uit om zoals gewoonlijk in Rotterdam een bijzonder publiek te verwelkomen, met een overweldigende mix aan (jonge) generaties.”

Sneakerness

Locatie: Van Nelle Fabriek (Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam)

Datum: zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2022

Tickets: Ochtend- en middagtickets, vanaf € 13,83, te koop via sneakerness.com