TOP

Ben Saunders presenteert zijn Rehab-schoenen

Ben Saunders, de winnaar van de Voice of Holland, heeft dinsdag 3 mei samen met Jaco Flach en Jeremy Westerhuis van Rehab, bij Boots Shoes in Amsterdam de 'Rehab Ben Saunders Limited' gepresenteerd.

Schoenvisie sprak met Ben Saunders over de samenwerking met Rehab, zijn liefde voor mode en uiteraard schoenen.

“Na de auditie van de Voice of Holland kwamen Jaco Flach en Jeremy Westerhuis van Rehab bij mij in de tattooshop om mij een paar schoenen aan te bieden. Ik hou van de muziek en kleding uit de jaren. Op het podium draag ik maatpakken van Humberto Tan in jaren ’30-stijl Ik was op zoek naar bijpassende schoenen, maar die worden door niemand gemaakt. Samen met Jaco is er dit model in zwart/wit en bruin uitgekomen”, zegt de 27-jarige zanger die inmiddels met zijn debuutalbum ‘You Thought You Knew Me By Now’ op nummer 1 in de Album Top 100 staat.

Sneakers
“Ik hou van mooie schoenen en kleding en ik heb meer dan 60 paar schoenen. In mijn kast staan vooral sneakers, ik heb veel Nike Jordans en Vans. Veel merken sturen mij kleding, maar ik draag alleen wat bij me past, zoals bijvoorbeeld Blue Blood. Samen met Rehab ga ik voor komende winter nog een variatie op hun boot ontwikkelen. Voor zomer 2012 komt er een schoen met een tatoeageprint. Waarschijnlijk wordt dat een barokstijl, zoals de diamant die op mijn keel getatoeëerd staat.”    

666
Van de Rehab Ben Saunders Limited zijn slechts 666 paar per kleur gemaakt. “Dat was een grapje van Ben. En per kleur heeft een paar ook het getal 666 in de zool gekregen. De koper van dat unieke paar schoenen krijgt een paar in de andere kleur erbij cadeau. De winkel die dat paar verkocht heeft mag met tien mensen naar een optreden van Ben Saunders en hem ontmoeten, zegt Jaco Flach.

De Rehab Ben Saunders Limited-schoenen zijn inmiddels uitgeleverd. De zaken die een paar met het getal 666 in de winkel kregen zijn Den Elzen Schoenen uit Leiden en JK Mode uit Didam.