TOP

Brancheorganisaties werken samen voor digitalisering MKB

Mkb-ondernemers in de detailhandel (non food) met 2 tot en met 50 werknemers kunnen vanaf vandaag aan de slag met verdere digitalisering van de bedrijfsvoering via ‘Mijn Digitale Zaak’. Dit gezamenlijke initiatief van brancheorganisatie Inretail, KVK, MKB-Nederland, RVO en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat biedt ondernemers een persoonlijk advies op basis van de uitkomsten van een scan, een stappenplan, een overzicht van leveranciers en een subsidie tot een maximum van 2500 euro.

Foto: Campagnebeeld Mijn Digitale Zaak

Inretail heeft voor ‘Mijn Digitale Zaak‘ in kaart gebracht welke digitaliseringsoplossingen het meeste effect hebben op de productiviteit en toekomstbestendigheid van kleine en grotere winkels, zoals beveiliging van de website en betalingssystemen, webshops en zoekmachineoptimalisatie. De Kamer van Koophandel heeft dit gebruikt voor de ontwikkeling van de digitaliseringsscan. Door de vragen in de scan te beantwoorden, krijgen ondernemers een persoonlijk advies, passend bij hun ondernemersdoelen. Ook wordt duidelijk waar de ondernemer staat ten opzichte van branchegenoten, meldt het persbericht

Subsidie

Om ondernemers verder op weg te helpen, heeft MKB-Nederland een website ontwikkeld waar landelijke en regionale digitaliseringsleveranciers zich presenteren. Ook kan de ondernemer subsidie aanvragen bij RVO. De subsidie vergoedt 50 procent van de offerteprijs tot een maximum van 2500 euro. Onder de subsidie vallen software, hardware, advies, implementatiekosten of het uitbesteden aan derden.