TOP

Cast Schoenendagen: dit kunnen bezoekers verwachten

De nieuwste schoenencollecties bekijken en inkopen; dat kan al sinds 1984 tijdens de Schoenendagen in Cast. Op maandag 6 februari en dinsdag 7 februari is het weer zover. Dan zijn alle vaste showrooms geopend en zijn tientallen gastexposanten aanwezig op de beursvloer. Met de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te borrelen en de uitreiking van de Gouden en Zilveren schoen belooft het een sfeervolle beurs te worden.

Foto: Tom Wittebrood

Tijdens de Schoenendagen gaat het er in de eerste plaats om de nieuwste collecties voor herfst-winter 2023-2024 te bekijken. Bezoekers hebben tijdens het driedaagse evenement de keus uit een groot aantal merken om zich door te laten inspireren of kunnen meteen de schoenen inkopen die zij straks in hun winkel willen zien. Inkopers, detaillisten en hun medewerkers zijn welkom om alle showrooms te bezoeken en op de eerste verdieping treffen zij bovendien 36 merken van gastexposanten aan.

Deze gastexposanten zijn aanwezig tijdens de Schoenendagen:

● Atlantic Star 

● Beberlis 

● Bridge Footwear

● Burkely

● Charley’s Girl 

● Cigno Nero 

● Cinque

● Crinkles

● Cruyff

● Dolomite

● Falcotto

● FitFlop

● Gap

● Goliath UP

● Grifhorst Agenturen

● Harbour2nd

● Hispanitas

● llse Jacobsen

● Jeep

● La Strada

● Lyle & Scott

● Merrell

● Mexx

● Moonrise 

● Nathan-Baume

● Naturino

● Olivier Strelli

● Palpa

● Paul Frank

● Piedro

● PME Legend

● Romika

● Si di Sergio

● Spikes & Sparrow

● Tango

● Zecchino D’Oro 

In het schoenencentrum is deze dagen nog meer te beleven. Tijdens de Schoenendagen staat er voor bezoekers in de ochtend koffie en een vers croissantje klaar op het middenplein. Tijdens de lunch wordt er (alcoholvrije) prosecco uitgedeeld en in de middag zijn er streetfood hapjes. De maandag (6 februari) wordt afgesloten met een netwerkborrel voor bezoekers en leveranciers.

Wie wint de Gouden en Zilveren schoen?

Tijdens de Schoenendagen worden ook de Gouden en de Zilveren Schoen uitgereikt, de jaarlijkse vakprijzen van ANWR-Garant. De leden van de retailserviceorganisatie kunnen hiervoor stemmen op de leveranciers waarmee ze het afgelopen jaar het meest succesvol hebben samengewerkt. Op maandag 6 februari worden de winnaars vanaf 16.00 uur in het zonnetje gezet op het middenplein van Cast. Hier is ook de gelegenheid om ze tijdens een hapje en een drankje te feliciteren. 

De Schoenendagen zijn te bezoeken op zondag 5 februari van 10:00 tot 17:00 uur, op deze dag is een aantal vaste showrooms geopend. Op maandag 6 en dinsdag 7 februari zijn naast de vaste exposanten ook de merken op gastexpo te bezoeken van 09:00 tot 17:00 uur. Het volledige programma en de merkenlijst zijn ook hier te vinden.