TOP

Overzicht mode- en schoenenbeurzen: de kalender voor inkoop winter 2023-2024

Veel beurzen en events zijn weer op volle sterkte en organiseren een ambitieus aanbod. Uitgebreider en veelzijdig, met meer focus maar tegelijkertijd diep ingaand op diverse actuele thema’s. Benieuwd wat er dit inkoopseizoen allemaal te gebeuren staat? Kijk mee met ons overzicht van de beurzen in binnen- en buitenland.

Foto: Micam| Dit artikel wordt steeds bijgewerkt. Laatste update: 28 februari 17:00 uur


DECEMBER


On Track

Datum: 12 december 2022. Met dit nieuwe event speelt schoenencentrum Cast in Nieuwegein in op de groeiende vraag naar het hiking- en outdoorsegment. Tijdens de beurs worden onder meer outdoorkleding, wandelschoenen, wandelsokken, accessoires en gadgets voor winter 2023-2024 gepresenteerd. On Track richt zich op winkels in de kleding-, sport-, en schoenenbranche. Deelnemende merken zijn onder andere Falke, Hunter, Life-Line, Lomer, Meindl en Vaude.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: cast.nl


SBC Brand Event

Datum: 12 december 2022. Alle showrooms openen de deuren met de nieuwste wintercollecties. De toegang is gratis voor bezoekers. Net als de catering; degenen die daar gebruik van willen maken moeten zich vooraf wel aanmelden. De dag wordt afgesloten met een borrel en barbecue.

Locatie: Sport Business Center, Leusden

Website: sportsbusinesscenter.nl


JANUARI


Pitti Uomo

Datum: 10-13 januari 2023. De mannenmodebeurs introduceert twee nieuwe secties: the Sign en PittiPets. De eerste focust op objecten en innovatieve, onverwachte en essentiële woon- en stijlaccessoires. PittiPets showt accessoire- en lifestyleproducten voor huisdieren, volgens de beursorganisatie een sterk groeiende markt. De afdeling ‘I go out’, met outdoorcollecties van merken als Teva, Keen, Nanamica, Holubar X Denham en True Tribe is ook weer terug. Verwacht verder speciale lanceringen, catwalkshows (Martine Rose en Jan-Jan Van Esche) en andere subevents. Voor wie dit keer overslaat of het evenement wil herbeleven, is er het digitale platform Pitti Connect.

Locatie: Fortezza da Basso, Florence

Website: uomo.pittimmagine.com


Expo Riva Schuh & Gardabags

Datum: 14-17 januari 2023, met de focus op ‘volume footwear’. De internationale schoenenbeurs verwacht ruim duizend exposanten uit 40+ landen. Nieuw dit seizoen is dat een van de beurshallen (hal A2) volledig is gerenoveerd en een speciale loungearea is toegevoegd, die alleen op uitnodiging toegankelijk is. Ook het concept van Gardabags gaat op de schop: de tassen worden deze editie naast de schoenen gepresenteerd, in plaats van in een aparte hal. Net als vorig seizoen is ‘product traceabilty’, de mate waarin de herkomst van een product te herleiden is, het hoofdthema.

Locatie: Riva del Garda Exhibition Centre, Riva del Garda (en verschillende hotels)

Website: exporivaschuh.it, exporivaschuh.it/en/gardabags


MAC ZNL Fashion Event

Datum: 15 januari 2023. Het Mode Aankoop Centrum Zuid Nederland (MAC ZNL) toont op 15 januari een aardig gevarieerd aanbod. De vrouwen- en mannenmodecollecties van showroomhouders voeren de boventoon en worden aangevuld met een aantal gastmerken. Onder de aanwezige labels zijn Cream, Desoto, Eva Kayan, Jacques Britt, Rosemunde, Ted Baker, Tif Tiffy, Zenggi en Zilton. In de ochtend en middag zijn er modeshows.

Locatie: Mode Aankoop Centrum Zuid Nederland (MAC ZNL), Nieuwkuijk

Website: mac-znl.nl


SundaySchool

Datum: 15-16 januari 2023, voor het eerst als tweedaags event. Wel vertrouwd: de vaste locatie, het industriële DeFabrique in Utrecht. Eén van de hallen van deze voormalige fabriek zal tijdens de beurs in het teken staan van duurzaamheid. Bezoekers kunnen hier terecht met al hun vragen over het onderwerp. SundaySchool presenteert bekende en opkomende merken op het gebied van kinderkleding, – schoen, -accessoires en aanverwante artikelen. Op beide dagen zijn er sprekers, Wintermans Agenturen organiseert een modeshow en op zondag is er afsluitend een borrel.

Locatie: DeFabrique, Utrecht

Website: sunday-school.nl


Preview Women & Men

Datum: 16 januari (Women) en 23 januari 2023 (Men). Na drie edities van mannenmodebeurs Preview komt organisator Cast nu ook met een vrouwenvariant. De evenementen worden apart van elkaar gehouden: Preview Women vindt plaats op 16 januari en week later, op 23 januari, volgt de manneneditie. Verwacht qua vrouwenmerken onder meer Catwalk Junkie, Ivy Copenhagen, Knowledge Cotton Apparel, Kuyichi, Nümph en Things I Like Things I Love. Tot de mannenmode-exposanten behoren Anerkjendt, Armedangels, Circle of Trust, Elvine, J.Lindeberg en Tiger of Sweden. Bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden via de website van Cast.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: cast.nl


Premium

Datum: 17-19 januari 2023, tegelijk met de Berlin Fashion Week. Premium viert dit seizoen z’n twintigste verjaardag en gaat dit vieren met ‘drie dagen fun, fashion en verrassingen’. Fijn zijn in ieder geval de kortere loopafstanden tussen de verschillende events van de Premium Group op het beurscomplex en binnen de diverse hallen. Premium is dit keer te vinden bij de zuidelijke entree en beslaat vijf aan elkaar geschakelde ruimtes. Hierdoor worden de diverse segmenten duidelijker gepresenteerd. Zoals altijd biedt dit platform een overview op het gebied van vrouwen-, mannen- en genderfluïde mode, accessoires en schoenen. Onder de merken die zich hebben ingeschreven, bevinden zich Absolut Cashmere, Drykorn, Jane Kønig, Les Visionnaires, Lollys Laundry, Peuterey en Tombolini.

Locatie: Messe Berlin, Berlijn (South Entrance)

Website: premium.fashion


Seek

Datum: 17-19 januari 2023. Het duurzame format Conscious Club wordt uitgebreid. In samenwerking met sustainable experts is een divers programma samengesteld, waarbij duurzame vraagstukken naar een hoger niveau worden getild. Seek introduceert verder in hal 9 nieuwe standpresentaties, merkactivaties en retailpop-ups. Nieuwkomers zijn onder meer Kappy Design, Bask in the Sun, Topologie, Beflamboyant, Buffalo en Flower Mountain, naast bekende merken als Dedicated, Kangol, Lyle & Scott, Oakley, Sandqvist en Welter Shelter.

Locatie: Messe Berlin, Berlijn (Ingang Halle 9)

Website: seek.fashion


Fashiontech

Datum: 17-19 januari 2023. Hoe start ik met een nieuw leverritme? Hoe kan ik mijn bedrijf verduurzamen? Of: hoe creëer ik nieuwe impulsen en integreer ik innovatieve technologieën? Fashiontech gaat samen met ‘the makers, shakers and gamechangers’ het gesprek aan over dergelijke actuele vraagstukken op het gebied van onder meer digitalisering en marketing. Tijdens diverse sessies, workshops en masterclasses worden kennis en ervaringen gedeeld en is er mogelijkheid tot het uitwisselen van gedachten en netwerken. Fashiontech is te vinden op hetzelfde beurscomplex als Premium en Seek.

Locatie: Messe Berlin

Website: fashiontech.fashion


Tranoï Men & Women

Datum: 19-22 januari (Men) en 2-5 maart 2023 (Women). Voor wie op zoek is naar vooruitstrevende mannenmode, kan Tranoï Men een interessante optie zijn. Toonaangevende internationale retailers als Ssense, Sugar, Selfridges en Le Bon Marché komen naar dit platform om jonge en creatieve smaakmakers te vinden. Tranoï Men selecteert elk seizoen rond de vijftig internationale ontwerpers en ook Tranoï Women in maart zet in op het promoten van nieuw creatief talent. Met succes, want beide evenementen duren nu vier in plaats van drie dagen.

Locatie: Garage Amelot (Men) en Palais Brongniart (Women), Parijs

Website: tranoi.com


Who’s Next

Datum: 21-23 januari 2023. Wie deze dagen afreist naar Parijs, treft niet alleen het veelzijdige Who’s Next, maar ook de duurzame beurzen Impact en Neonyt (zie onder), bodyfashionbeurs Salon International de la Lingerie (idem), sieradenevent Bijorhca en het informatieve Traffic, waar kennis en ervaringen – onder meer op het gebied van vernieuwing – worden gedeeld.

Locatie: Porte de Versailles, Parijs

Website: whosnext.com


Neonyt

Datum: 21-23 januari (Parijs) en 28-30 januari 2023 (Düsseldorf). Dit seizoen vindt de eerste editie van de duurzame modebeurs buiten Duitsland plaats, in samenwerking met WSN Développement die de licentie voor Frankrijk heeft en het event tegelijk met Who’s Next houdt. In thuisland Duitsland gaat Neonyt een licentieovereenkomst aan met Igedo Company en wordt Frankfurt verruild voor Düsseldorf. Daar vindt het event gelijktijdig plaats met modebeurs Fashn Rooms in het Areal Böhler-complex (zie verderop in dit overzicht). Voor wie beide evenementen wil bezoeken, zijn er paralleltickets.

Locatie: Porte de Versailles, Parijs en Areal Böhler, Düsseldorf

Website: neonyt.messefrankfurt.com


Salon International de la Lingerie

Datum: 21-23 januari 2023. De Salon International de la Lingerie maakt vanaf deze editie deel uit van dezelfde organisatie als Who’s Next, WSN. Dit betekent dat de lingerievakbeurs tegelijkertijd met de modebeurs plaatsvindt, en in hetzelfde complex. Je vindt er de nieuwste collecties en trends op het gebied van bodyfashion, lingerie, active- en loungewear en beenmode voor mannen, vrouwen en genderneutrale collecties.

Locatie: Porte de Versailles, Parijs

Website: saloninternationaldelalingerie.com


Modefabriek

Datum: 22-23 januari 2023. Modefabriek groeit komende editie naar het vertrouwde formaat doordat er weer een hal binnen RAI Amsterdam wordt toegevoegd. Het evenement belooft naast meer merken dit keer meer business, collabs, kennis, trends en inspiratie te bieden. Nieuw is het Trendforum, waar de kleuren, silhouetten, materialen, prints, vormen en musthaves voor het komende seizoen worden gepresenteerd. De samenwerking met The Fashion Gallery – een selectie van premium labels als Femmes du Sud, Hartford en Alchemist – krijgt een groter vervolg. Ook The Sustainable Stop, waarbij aandacht is voor duurzame labels, is weer een belangrijk onderdeel, net als het Talks & Masterclass-programma.

Locatie: RAI Amsterdam, Amsterdam

Website: modefabriek.nl


Lijnden Fashion Tour

Datum: 22-23 januari 2023. Ook dit seizoen bundelen verschillende modebedrijven in en rondom Lijnden de krachten en openen gezamenlijk hun showrooms. In een enigszins afgeslankte vorm, maar volgens organisator Otto Klein van Collections Otto Klein nog steeds een bezoek waard. “Wij bieden de mogelijkheid om op een informele manier collecties te bekijken. Kijkend naar het aanbod presenteren we aardig wat mooie, gevarieerde labels die het erg goed doen in de winkels. Benut daarbij ook zeker de showroombezoeken om nieuwe ideeën op te doen, collectiematig, maar ook wat sfeer, presentatie en details betreft.” Onder andere Studio Anneloes, Bianca van Leur, De Jong Fashion, Hetty Kemper, Rijff Agency en Christine Gerrits Agenturen stellen hun deuren open.

Locatie: Lijnden en omgeving.

Website: lijndenfashiontour.nl


Munich Fabric Start

Datum: 24-26 januari 2023, met de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van textiel. Het aandeel materialen dat bio-based, gerecycled, recyclebaar en/of biologisch afbreekbaar is neemt elke editie toe – inmiddels zijn er meer dan tweehonderd opties te bewonderen – en wordt gebundeld onder de noemer ReSource.

Locatie: Munich Order Center (MOC), München

Website: munichfabricstart.com


Fashn Rooms

Datum: 26-30 januari 2023. Fashn Rooms is opgedeeld in de secties Design & Contemporary, Accessories & Shoes en Additionals. Onder de exposanten zijn Desigual, Gabba Jeans, Tif Tiffy, Mat Fashion, Ümit Ünal, Than Minh en Shoto. Daarnaast openen de showrooms van een aantal agenturen twee dagen eerder, waar direct collecties georderd kunnen worden.

Locatie: Areal Böhler, Düsseldorf

Website: fashn-rooms.com


Supreme Women&Men

Datum: 27-30 januari 2023 tijdens de Düsseldorf Fashion Days. Hét modeweekend in Düsseldorf, want tegelijk vinden ook Fashn Rooms en Neonyt plaats. Er zijn ook vier evenementen in München: Supreme Kids (27-29 januari), Supreme Body&Beach (5-7 februari), Supreme Women&Men (11-14 februari) en Supreme Celebration (24-25 mei). Nieuw is dat Supreme Kids dit seizoen samen met Children Worldwide Fashion (CWF) een feest organiseert om de eerste beursdag af te sluiten, met champagne- én limonadebar.

Locatie: B1 (Bennigsen-Platz 1), Düsseldorf en MTC World of Fashion, München

Website: munichfashioncompany.com


Playtime

Datum: 28-30 januari 2023 (Parijs) en 12-14 februari (New York). Verwacht voor de Parijse editie een mix van mode en lifestyle voor kinderen en ouders, naast een speciale area voor illustrators. In New York vindt Playtime gezamenlijk plaats met Kid’s Hub; de beurzen hebben een complementair aanbod. In juli 2023 komt er ook weer een editie in Shanghai.

Locatie: Parc Floral, Parijs en Metropolitan Pavilion, New York

Website: iloveplaytime.com


Antwerp Fashion Week

Datum: 29-30 januari 2023. Het concept is inmiddels bekend; showrooms van merken en agenturen door de hele stad zijn met of zonder afspraak te bezoeken om te oriënteren en orders te plaatsen. De namen van de eerste deelnemers zijn al aangekondigd op social media; zo zijn Noire (o.a. Second Female, Markberg, Alohas) en Eye on Fashion (Freebird, Simple, & Co Woman) van de partij.

Locatie: verspreid door heel Antwerpen

Website: antwerpfashionweek.com


LingeriePRO

Datum: 29-30 januari 2023. De Belgische vakbeurs toont ruim 250 collecties in lingerie, nachtmode, beachwear, shapewear, legwear en activewear voor mannen, vrouwen en kinderen. Op deze plattegrond zie je wie de deelnemende merken zijn en waar je ze kunt vinden.

Locatie: Kortrijk Xpo (Hal 1)

Website: lingeriepro.be


Showup

Datum: 29-30 januari 2023. De beurs voor woonaccesooires en cadeauartikelen met ruim 300 merken uit binnen- en buitenland. Showup richt zich op inkopers van woon- en giftstores, conceptstores, warenhuizen en museumwinkels, maar is voor mode- en schoenenretailers die hun assortiment willen verbreden ook een interessant event om inspiratie op te doen.

Locatie: Expo Greater Amsterdam (was Expo Haarlemmermeer), Vijfhuizen

Website: showup.nl


Scoop

Datum: 29-31 januari 2023. De Engelse vakbeurs Scoop heeft zich dit seizoen laten inspireren door tarotkaarten. Oprichter en directeur Karen Radley laat weten: “Net als mode nemen tarotkaarten je mee op een eindeloze reis, met succes en het behalen van doelen, mogelijkheden en verandering. Er is zo veel uit dit thema te halen.” Net als uit de selectie van Scoop zelf, die zo’n 250 Britse en internationale vrouwenmodemerken presenteert. Nieuwe labels en ontwerpers die deelnemen zijn onder meer Osmond, La Coque Française, Lab My Brand, Commando en ACBC.

Locatie: Saatchi Gallery, Londen

Website: scoop-international.com


FEBRUARI


Ciff & Ciff Kids

Datum: 1-3 februari 2023. Ciff (Copenhagen International Fashion Fair) bestaat dertig jaar en organiseert nu de zestigste editie. Reden voor de Deense vakbeurs om stil te staan bij dit bijzondere

feit. Onder leiding van de nieuwe directeur Sofie Dolva wil het platform een frisse, nieuwe wind laten waaien om te laten zien dat het nog steeds actueel is. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan nieuwe activiteiten en events, al zijn de details nog niet bekend. Dit seizoen vindt Ciff weer tegelijk plaats met kindermodebeurs Ciff Kids.

Locatie: Bella Center, Kopenhagen

Website: ciff.dk


Revolver

Datum: 1-3 februari 2023. Revolver heeft afgelopen zomer een derde locatie toegevoegd: Lokomotiv. Hiervoor werkt de organisatie samen met de Deense modegroep Bestseller, waarbij maar liefst twintig collecties – van Selected Femme en Homme, Vila en Vero Moda tot Object – van het concern worden geëxposeerd. In de Øksnehallen ligt verder de focus op Scandinavische en internationale vrouwenmode, terwijl in het Forum-gebouw zowel mannen- als vrouwenlabels (waaronder A.C.T. Social, Agolde, Begg X Co, Bisgaard, Björn Borg, Cycle en Deus Ex Machina) te zien zijn.

Locatie: Forum (mannen- en vrouwenmode) en Øksnehallen (vrouwenmode), Kopenhagen.

Website: revolver.dk


Momad

Datum: 3-5 februari 2023. Deze Spaanse beurs draait om mode, schoenen en accessoires. Daarnaast is er aandacht voor jonge ontwerpers in de Ego-zone, duurzame merken bij de Sustainable Experience en aanverwante retailzaken als mannequins en verpakkingsmateriaal bij de Retail Services. Net als voorgaande edities wordt het event gelijktijdig gehouden met een aantal andere beurzen, die elkaar deels overlappen. Het gaat om Intergift (1-5 februari, cadeauartikelen), Bisutex (2-5 februari, sieraden) en MadridJoya (2-5 februari, horloges en sieraden).

Locatie: Ifema Madrid

Website: ifema.es/en/momad


ILM International Leather Goods Fair

Datum: 4-6 februari 2023. Vroeger dan gebruikelijk; de wintereditie van de tassen- en lederwarenbeurs vindt gewoonlijk in maart plaats. Verwacht veel aandacht voor het ‘Cool Hunter/Future Store’-initiatief, opgezet door Assima Hoch 2, een retailserviceorganisatie voor de lederwarenbranche, en ondersteund door ILM. Op 350 vierkante meter presenteren veertien studententeams hun onderzoek naar de winkel van de toekomst.

Locatie: Messe Offenbach, Offenbach

Website: ilm-offenbach.de


Bodyfashion Voorjaarsbeurs

Datum: 5-7 februari 2023. Naast de ruim 200 merken in de 40+ permanente showrooms in het Bodyfashion Center zijn er deze dagen ook een aantal tijdelijke exposanten aanwezig op de vierde verdieping van het pand. Naast de beurs heeft het Bodyfashion Center ook diverse open dagen.

Locatie: Bodyfashion Center (CubeCentre), Almere

Website: bodyfashioncenter.com


Moda

Datum: 5-8 februari 2023. Een van de oudste modebeurzen in het Verenigd Koninkrijk met vrouwenmode, schoenen, sieraden, horloges en accessoires. Moda heeft ook een eigen podcast, The Future of Retail.

Locatie: National Exhibition Centre (NEC), Birmingham

Website: moda-uk.co.uk


Cast Schoenendagen

Datum: 6-7 februari 2023, met naast de vaste merken in het inkoopcentrum een groot aantal gastexposanten, die te vinden zijn in de expo op de eerste verdieping. Cast signaleert een ‘verschuiving in het inkoopproces’ en kiest er zodoende bewust voor het seizoen eerder te beginnen. Ook nieuw zijn de facultatieve open dagen (maandag 16 januari, zondag 5 en 19 februari, dinsdag 14 en maandag 20 maart) waarbij leveranciers zelf bepalen of ze aanwezig zijn. Verder organiseert Cast dit seizoen een nieuwe outdoorbeurs en twee modebeurzen (zie eerder in dit overzicht), naast de bekende segmentdagen: Kids (30 januari), Lederwaren (13-14 februari) en Comfort (20 februari).

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: cast.nl


Texworld Evolution Paris

Datum: 6-8 februari 2023. Dit internationale sourcing-event bedient inkopers met vijf secties: Texworld, Texworld Denim, Apparel Sourcing, Avantex en Leatherworld. Deze editie is er extra aandacht voor het Africa FAN-project (The Africa Fashion and Textile Accelerator Network), dat mode- en schoenenbedrijven met Afrikaanse producenten verbindt.

Locatie: Parc des Expositions de Paris – Le Bourget, Parijs

Website: texworld-paris.fr.messefrankfurt.com


Première Vision Paris

Datum: 7-9 februari 2023. Op deze sourcingbeurs vind je 1150+ exposanten op het gebied van textiel, leer en (duurzame) productie voor zomer 2024. Nieuw is de Smart Tech Space in hal 4, waar alle innovaties en vernieuwingen op het gebied van fashion-tech zijn gebundeld.

Locatie: Paris Nord Villepinte, Parijs

Website: premierevision.com


Istanbul Fashion Connection

Datum: 8-11 februari 2023. Een relatief nieuwe beurs – de eerste editie was in februari 2022 – die is gelanceerd op initiatief van IHKIB, de vereniging voor mode- en textielexporteurs uit Istanbul. In negen hallen worden de nieuwe collecties op het gebied van vrouwen-, mannen- en kinderkleding, denim en schoenen getoond. Verder zijn er speciale concepten voor lingerie, panty’s, sokken en aanverwante artikelen (LinExpo) en bruids- en avondkleding (FashionIST). Voor het eerst komt er een aparte zone voor sourcing. Ook nieuw is de ‘European selection’, een samenwerking met Igedo Exhibitions.

Locatie: Istanbul Expo Center (IFM), Istanbul

Website: ifco.com.tr/fair


Pure London

Datum: 12-14 februari 2023. Modebeurs Pure London introduceert komende editie vijf nieuwe secties. Het gaat om premium womenswear, Gen-Z, Purely Sustainable, Pure Edge en Pure Body. Een van de meest in het oog springende ‘zones’ is Gen-Z, dat zich richt op jonge, trendy streetstylemode die direct tijdens het evenement te orderen is. Een andere opvallende uitbreiding is Pure Edge, dat alternatieve mode showt. Daarnaast wil Pure London meer laten zien op het gebied van premium vrouwenmode, bodyfashion (lingerie, bad-, been- en nachtmode) en duurzame labels.

Locatie: Olympia London, Londen

Website: purelondon.com


Micam & Mipel

Datum: 19-22 februari 2023. Micam (schoenen) en Mipel (tassen) vinden gelijktijdig plaats met vrouwenmodebeurs The One Milano Special en overlappen met sieraden- en accessoirebeurs Homi (17-20 februari), onder één dak in beurscomplex Fieramilano. Net als bij veel andere beurzen is duurzaamheid een belangrijk focuspunt: onder de noemer ‘Micam of Oz’ worden bezoekers meegenomen op een ‘wonderlijke reis over de yellow brick road’ die leidt naar een groenere industrie.

Locatie: Fieramilano Rho, Milaan

Website: themicam.com, mipel.com


Lineapelle

Datum: 21-23 februari 2023. Deze grote internationale sourcingbeurs voor merken en (toe)leveranciers in de schoenen-, lederwaren-, en meubelindustrie vindt aansluitend op Micam en Mipel plaats, met de nieuwste ontwikkelingen voor zomer 2024. Nieuw is dat Lineapelle voortaan ook in de metaverse te bezoeken is.

Locatie: Fieramilano Rho, Milaan

Website: lineapelle-fair.it


White Milano en White Sustainable Milano

Datum: 24-27 februari 2023. In plaats van donderdag tot en met zondag, wordt White Milano nu gehouden van vrijdag tot en met maandag. Met de nieuwe data wil de organisatie betere aansluiting bieden op de Milanese fashion week en de showroomplanning. White Milano mixt vaste waarden met experimentele ontwerpers, nieuwe startups en nichelabels. Gelijktijdig wordt White Sustainable Milano (WSM) in hetzelfde Tortona Fashion District gehouden, waarbij op een veelzijdige manier aandacht wordt geschonken aan een duurzame modesector. Hier zijn zowel professionals als betrokken consumenten welkom.

Locatie: Tortona Fashion District, Milaan

Website: whiteshow.comwsm-white.com


MAART


Shoes Düsseldorf

Datum: 5-7 maart 2023. Dat zou eerst 26 tot 28 februari worden, maar die eerdere datum blijkt niet haalbaar. Wel worden de openingstijden aangepast: de beurs is op zondag en maandag langer open (tot 19.00 uur) en op dinsdag korter (tot 15.00 uur). Shoes Düsseldorf presenteert de bekende segmenten: premium, urban, contemporary, comfort, kids en accessoires.

Locatie: Areal Böhler, Düsseldorf

Website: shoes-duesseldorf.com


Texhibition Istanbul

Datum: 8-10 maart 2023. De Istanbul Fabric, Yarn and Textile Accessories Fair, een platform dat Turkse textielproducenten met de internationale modemarkt wil verbinden, beleeft dit voorjaar alweer zijn derde editie. Verwacht meer dan 400 exposanten op het gebied van stoffen, garens en accessoires. De beurs wordt georganiseerd door de Istanbul Textile Exporters’ Association (ITHIB), met de steun van de Istanbul Chamber of Commerce (ICOC).

Locatie: Istanbul Expo Center, Istanbul

Website: texhibitionist.com


Trade Mart Utrecht Voorjaarsbeurs

Datum: 12-14 maart 2023, met een ruim aanbod aan mode, sieraden, horloges, accessoires en interieurartikelen binnen vier segmenten: Jewels & Watches, Fashion & Lifestyle, Kitchen & Dining en Home, Living & Design. Nieuw is dat Trade Mart Utrecht bij de start van het seizoen op 9 januari ook een New Years Event voor alle exposanten en retailers organiseert. Deze inkoopdag wordt vanaf 16.00 uur afgesloten met een show van Rudolph van Veen en een borrel.

Locatie: Jaarbeurs, Utrecht

Website: trademart.nl


Dag van de Schoenmaker

Datum: 13 maart 2023. De Dag van de Schoenmaker is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging (NSV) en wordt dit keer voor het eerst in samenwerking met Cast in Nieuwegein georganiseerd. Meer dan 20 leveranciers zijn aanwezig om ondernemers in de schoenherstellersbranche hun producten te tonen (kijk hier voor de volledige merkenlijst). Daarnaast vinden om 16:00 uur de uitreiking van de Europese Vakwedstrijd voor Schoenmakers en de bekendmaking van Schoenmakerij van het jaar plaats. Afsluitend is er een borrel.

Locatie: Cast, Nieuwegein

Website: schoenmaker.nl


CHIC China International Fashion Fair

Datum: 28-30 maart 2023. De China International Fashion Fair begint het nieuwe jaar met een nieuwe datum; de beurs wordt drie weken uitgesteld om visumaanvragen te vergemakkelijken. Zo’n 1600 exposanten op het gebied van mannen-, vrouwen-, en kindermode, denim, schoenen, tassen, accessoires en sport presenteren hun nieuwe collecties in vijf hallen, op een totale oppervlakte van 117.200 vierkante meter. De beurs verwacht ongeveer 200.000 modeprofessionals vanuit heel China, van inkopers van grote winkelcentra en warenhuizen tot multibrand (concept)stores.

Locatie: National Exhibition & Convention Centre (NECC), Shanghai

Website: enmar.chicfair.com


APRIL


Kingpins Amsterdam

Datum: 12-13 april 2023. De vorige editie – in oktober 2022, na een coronapauze van twee jaar – trok meer dan 1200 bezoekers uit bijna 40 landen. Het programma voor de komende show is nog niet bekend, maar verwacht in elk geval trends, innovaties en nieuwe ontwikkelingen en veel aandacht voor duurzame oplossingen binnen de denimwereld.

Locatie: Sugarcity, Amsterdam

Website: kingpinsshow.com


Mis je een evenement of update? Mail ons op redactie@schoenvisie.nl.