TOP

Flink uit Almelo is Beste Schoenmakerij van Nederland 2010

Schoenmakerij Flink uit Almelo is maandag 12 april 2010 tijdens Dé Dag voor de Schoenmaker in Utrecht uitgeroepen tot Beste Schoenmakerij van Nederland 2010.

De prijzen werden uitgereikt door stylist Maik de Boer. De winnaar mag een jaar lang rondrijden in een Fiat 500 voorzien van zijn eigen logo.

De wedstrijd “De Beste Schoenmakerij van Nederland” is een initiatief van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging

Criteria 
Deelnemers moesten omschrijven waarom zij de Beste Schoenmakerij van Nederland zijn plus een fotopresentatie van hun bedrijf, hun vakwerk en reclameactiviteiten maken. Ook de vakwedstrijd voor de schoenmakerij in de hoogste categorie was een verplicht onderdeel. De jury bracht een onaangekondigd bezoek aan het bedrijf waarbij er onder meer gelet werd opde volgende criteria: inrichting en assortiment, de uitstraling van de ondernemer en zijn personeel, de kwaliteit van de dagelijkse reparatie, reclameactiviteiten in de zaak en onderhoud van de machines.

De winnaar
Volgens de jury heeft winnaar schoenmakerij Flink, het bedrijf van Johan en Dinja Remmerts, het jurycommentaar van vorig jaar uitstekend toegepast.  Door kleine aanpassingen in de zaak is het geheel frisser en overzichtelijker geworden. De kwaliteit van de reparatie in de zaak was bijzonder goed en constant te noemen. Er lag prachtig werk bij tijdens het onaangekondigde bezoek van de jury. De voorraad onderhoudsmiddelen is breed en diep. Het bedrijf heeft enthousiaste medewerkers en ze zijn zeer klantvriendelijk te noemen. Op Arbo-gebied is alles in orde.

Vakwedstrijd
Johan Remmerts behaalde goud bij de vakwedstrijd. Vier van zijn medewerkers hebben ook meegedaan aan dit onderdeel. Zijn werknemer Roel van Hezel behaalde een certificaat, het vakwerk van Rewan Reuvenkamp, Pascal van de Hoek en John Ettema werden bekroond met brons.

De andere genomineerden
Voor de verkiezing van Beste Schoenmakerij van Nederland 2010 waren in totaal vijf bedrijven genomineerd:
– 2e prijs Schoenmakerij de Kaplaars, Aalten
– 3e prijs Schoenmakerij Joep van den Berg, Berkel-Enschot
– 4e prijs Blokhak – Schoenmakerij Chris, Roermond
– 5e prijs Schoenmakerij Aerts, Breukelen