TOP

Floris van Bommel wil winkel in Amsterdam openen

Floris van Bommel is van plan om op korte termijn een winkel in de Amsterdamse binnenstad te openen. Dat vertelde de schoenontwerper en creatief directeur van Schoenfabriek van Bommel tijdens Bread & Butter in Berlijn aan Schoenvisie.

“Het moment van de winkelopening hangt af van het vinden van een geschikt pand. Het streven is om dit jaar nog de eerste Floris van Bommel-winkel in Nederland te vestigen. Qua locatie gaat de voorkeur uit naar de ‘9 straatjes’ in de Jordaan. Dat is voor ons de beste plek”, zegt Floris van Bommel. 

In januari van dit jaar opende de allereerste Floris van Bommel-shop in Berlijn. “Deze monobrandstore loopt veel beter dan verwacht. Ook de Van Bommel-winkels in Antwerpen en Brugge zijn een succes”, zegt de creatief directeur.   

Aanvoerder van het Duitse elftal
De zwarte ‘Floris van Bommel für Philipp Lahm’-lakschoen is door veel Duitse retailers georderd. Deze schoen werd in samenwerking met de aanvoerder van het Duitse elftal Philipp Lahm ontworpen. De opbrengst van deze schoen gaat in zijn geheel naar het Duitse Aidsfonds en is vanaf 1 december 2010 (Wereld Aids Dag) in de Duitse winkels verkrijgbaar.

Ook lanceert Floris van Bommel in het najaar een sokkenlijn voor de retail. Ook ontwierp hij drie verschillende T-shirts, die alleen in de drie eigen winkels zullen worden verkocht. Verder zijn er plannen voor een tassenlijn.  

Woonreportage bij Floris thuis
Dankzij de inzet van een bekende Duitse pr-agent heeft de schoenontwerper over media-aandacht niets te klagen. Zo stonden er eerder artikelen in het tijdschrift Stern en het dagblad Frankfurter Allgemeine. Binnenkort verschijnt er een reportage van zes pagina’s over het huis van Floris van Bommel in het woonblad Schöner Wohnen. Volgens de schoenontwerper heeft het tijdschrift bijna 3 miljoen lezers.