TOP

Frans Muller koopt stuk bos bij hoofdkantoor in Groningen

Frans Muller Benelux heeft een stuk bos gekocht in de buurt van het hoofdkantoor in Groningen. Het perceel is onderdeel van een nieuw 'bedrijvenbos', dat geheel door lokale ondernemers is gefinancierd. De eerste bomen zijn inmiddels geplant.

Foto’s: Frans Muller Benelux

Frans Muller Benelux is een van de ondernemingen die meewerkt aan de aanleg van het Koploperbos, op bedrijventerrein Zuidoost in Groningen. De schoenverzorgingsspecialist is als ‘zilveren partner’ van het project eigenaar van 100 vierkante meter bos. In totaal krijgt het nieuwe bos een oppervlakte van 7000 vierkante meter, waarop 2800 bomen komen te staan. Bijzonder is dat het project wordt gefinancierd door het lokale bedrijfsleven; naast Frans Muller droegen onder meer Bouwmaat, Hanos en Sligro een steentje bij. Een deel van de 128 boskavels, grotere en kleinere, is nog te koop.

Door medewerkers geplant

Het Koploperbos is onderdeel van het Koploperproject, een initiatief dat bedrijven helpt om duurzamer te ondernemen en de koolstofvoetafdruk te verlagen. En wat is daarbij effectiever dan het aanplanten van nieuw groen? De bomen halen CO² uit de lucht, verminderen hitte- en waterstress en zorgen voor een toename van de biodiversiteit. Het is niet de eerste keer dat Frans Muller bomen doneert, het bedrijf is ook partner van de Green Friday-actie van Trees for All. Maar die bomen stonden niet eerder zo dicht bij huis en werden ook nog eens door de medewerkers zelf in de grond gezet.

Leuk en leerzaam

Het Koploperbos wordt een ‘inspiratiebos’ waar ondernemers en hun werknemers meer kunnen leren over een duurzamere levensstijl. Tussen de bomen komen bordjes, die een route door het gebied vormen, met QR-codes die leiden naar groene tips & tricks. “Het is ontzettend leuk en leerzaam om dit soort initiatieven met gelijkgestemde ondernemers te realiseren”, stelt Rutger Muller, directeur van Frans Muller Benelux, in een persbericht. “En om dit samen te doen met mijn medewerkers, op een plek waar wij straks onze lunchwandeling kunnen maken, maakt het helemaal speciaal.”