TOP

Paris chic: binnenkijken bij de vernieuwde winkel van Longchamp

Longchamp heropende deze maand de winkel aan de P.C. Hoofstraat in Amsterdam volgens het nieuwe interieurconcept. En dat ziet er zo uit.

Beeld: Longchamp

Geïnspireerd door het interieur van een typisch Parijse appartement, bestaat het nieuwe concept van de onlangs gerenoveerde winkel van Longchamp, uit meubels uit de jaren ‘40, met zachte, golvende vormen en natuurlijke materialen zoals eiken, walnoot en riet. Tassen en accessoires worden uitgestald in een lounge en bibliotheek, waar een Pierre Paulin-bank staat met tijdschriften en boeken.

Bij de ingang van de winkel, een kunstwerk in gips en keramiek aan de muur, gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Floris Wubben, dat leidt naar een centrale trap die afdaalt naar een grote gewelfde kelder. De iconische ‘Le Pliage’-tassen van het Parijse merk zijn te vinden op de hoger gelegen lounge, die door een stenen witte boog wordt gescheiden van de eerste verdieping.

Een van de belangrijkste elementen van het nieuwe concept is dat elke winkel ten minste één item uit het Longchamp-archief zal tentoonstellen, aldus het merk dat in de jaren ‘40 begon met het maken van met leer beklede pijpen en andere rookwaren.