TOP

Minimalistisch met een vintage touch: dit is de nieuwe winkel van Veja in Madrid

Veja zet de stap naar Spanje met de opening van een winkel in Madrid. Het is de vijfde brandstore voor het Franse ecosneakermerk, dat al vestigingen in Parijs, Bordeaux, Berlijn en New York heeft.

Beeld: Salva Lopez

Veja heeft een nieuwe winkel geopend, de vijfde voor het duurzame sneakerlabel, in Madrid. De brandstore is te vinden in kunstenaarsbuurt Justicia aan de 44 Calle del Barquillo, op de eerste verdieping van een opvallend V-vormig pand. Het interieur is van de hand van architectenbureau Plantea Estudio, volgens hetzelfde concept als de andere Veja-winkels: een minimalistisch design, waarbij gebruik wordt gemaakt van wat er al is en alleen het noodzakelijke wordt toegevoegd. De vestiging draait op groene energie.

‘Vintage touch’

Qua materialen is gekozen voor een mix van hout, baksteen en beton, het meubilair is afkomstig van lokale antiekzaken voor een ‘vintage touch’. Een van de eyecatchers is installatie van neonbuizen, die speciaal voor Veja is ontworpen door de Braziliaanse kunstenaar Kleber Matheus. De winkel van 190 vierkante meter heeft ook een instore schoenmakerij. Hier kunnen bezoekers hun sneakers en schoenen laten schoonmaken – ook als deze niet van Veja zijn. Het Franse sneakerlabel startte in 2020 met dit repair-project in de winkel, eerst in Bordeaux en later ook in Berlijn.