TOP

JD Sports komt naar Nederland

De Britse sportketen JD Sports maakt zijn entree op de Nederlandse markt. De retailer zou alle zestien filialen van Setpoint overnemen. Dat meldt RetailNews.

Herenmodeketen Setpoint stopt er mee en sluit dit voorjaar alle filialen. De omzetten lopen al langere tijd terug door de aanhoudende economische crisis en het lager geprijsde assortiment, waarna de mannenmodeketen heeft besloten ermee op te houden.

A1-locaties 

JD Sports gaat de panden van Setpoint (alle A1-locaties) overnemen om er filialen van de sportformule in te vestigen. De formule verkoopt merken als Adidas Originals, Nike, Converse, Lacoste, Fred Perry, Fila, The Duffer of St George, Reebok, Timberland en Gio Goi.

Overnamepad 

JD Sports is eigenaar van verschillende ketens en merken in sport en mode, met meer dan 900 winkels in Europa. Het portfolio bestaat onder andere uit Chausport, Sprinter, Henleys, The Duffer of St George, Canterbury of New Zealand, Kooga, Chilli Pepper, Nanny State en Sonneti. JD Sports is al langere tijd op overnamepad en kocht onlangs nog kledingmerk Gio Goi en shoenenwebshop Cloggs.