TOP

Jubileumexpositie Jan Jansen in Nederlands Leder en Schoenen Museum

De Nederlandse schoenontwerper Jan Jansen (70) viert dit jaar zijn vijftigjarig jubileum als schoenontwerper. Het Nederlands Leder en Schoenen Museum wil met een jubileumexpositie een compliment maken aan Jan Jansen.

Het Nederlands Leder en Schoenen Museum in Waalwijk heeft Jan Jansen gedurende zijn carrière op de voet gevolgd. Door de jaren heen heeft het museum een groot aantal van zijn ontwerpen verzameld. Dit jubileumjaar wordt deze verzameling aan het publiek getoond.

Duizenden schoenen heeft Jan Jansen in de afgelopen vijftig jaar ontworpen. Vele daarvan zijn niet verder gekomen dan de tekentafel, anderen zijn gesneuveld als proefmodel. Slechts de modellen die door hemzelf en door zijn vrouw Tonny goedgekeurd werden, brachten het uiteindelijk tot in de winkel.

Compliment
Het Nederlands Leder en Schoenen Museum wil met deze expositie een compliment maken aan Jan Jansen. Met tientallen schoenen uit de eigen verzameling is deze tentoonstelling vooral een eerbetoon aan een kunstenaar die niet alleen het ambacht van schoenmaker trouw is gebleven, maar bovenal zichzelf.

De expositie Complimenten van/aan Jan Jansen is te zien van 8 oktober 2011 t/m 22 januari 2012 in het Nederlands Leder en Schoenen Museum.