TOP

Maiburg krijgt Koninklijk predicaat Hofleverancier

Op vrijdag 30 september 2011 vierde de firma Maiburg haar 125-jarig bestaan. Tijdens deze feestelijke dag ontving Maiburg van burgemeester Kleijngeld van Waalwijk het Koninklijk predicaat Hofleverancier.

Dit jaar is het precies 125 jaar geleden dat C.G. van der Heijden in Waalwijk de schoenfabriek Van der Heijden en Van Grinsven oprichtte. Uit deze schoenfabriek is de firma Maiburg ontstaan, die zich de afgelopen eeuw als familiebedrijf heeft ontwikkeld tot een totaalleverancier van technische materialen.

Afscheid
Op vrijdag 30 september werd het 125-jarig bestaan van de onderneming met klanten en relaties gevierd. Ook  werd er die dag officieel afscheid genomen van directeur Frans Maiburg, die na een 40-jarig dienstverband zijn functie overdraagt aan zijn zoon Bas Maiburg,.

Bijzondere Koninklijke onderscheiding
Namens Hare Majesteit de Koningin mocht burgemeester Kleijngeld van Waalwijk aan Maiburg het predicaat Hofleverancier uitreiken. Deze bijzondere Koninklijke onderscheiding wordt bij uitzondering aan bedrijven toegekend die minstens honderd jaar oud zijn. Het predicaat Hofleverancier is slechts aan 400 bedrijven in Nederland toegekend.