TOP

Licht herstel van omzet luxe retail in 2010

Dit jaar daalt de omzet van de luxe retail met 8 procent naar 227 miljard dollar. Consultant Bain & Co verwacht in 2010 echter een omzetstijging van 1 procent.

Voor heel 2009 verwacht Bain & Co een verkoopdaling van 8 procent tot 227 miljard dollar, voor onder meer luxe schoenen en tassen, haute couture, juwelen en cosmetica. De omzetontwikkeling valt daarmee wel iets gunstiger uit dan eerdere prognoses aangaven. Afgelopen zomer werd nog gerekend op een daling die dubbel zo groot zou zijn. Volgens het bureau is de aanstaande ommekeer al zichtbaar. “We zien minder afgeprijsde artikelen en tekenen van een verbeterd consumentenvertrouwen”, aldus Claudia D’Arpizio van Bain & Co.

LVMH
Ook al klimt de omzet van de luxemarkt volgend jaar een stukje omhoog, het echte herstel begint waarschijnlijk pas in 2011 of 2012. De Franse producent van luxe goederen LVMH liet weten dat het bedrijf voor in het derde kwartaal van dit jaar een omzetdaling van 0,6 procent had. De verkoop van Louis Vuitton-tassen en lederwaren steeg echter met 5,3 procent naar 1,55 miljard euro.