TOP

Maximilian Müller verruilt Lloyd voor Ara

Managing partner Maximilian Müller verlaat na achttien jaar het management van het Duitse herenschoenenmerk Lloyd en stapt over naar diens moederbedrijf Ara Shoes AG.

Per 1 januari stapt de manager over naar Ara Shoes AG, de moedermaatschappij van Lloyd. Enkele maanden geleden vertrok de voormalig directeur van Ara Shoes Tobias Zimmerer als gevolg van meningsverschillen over de te varen koers binnen het bedrijf.

Taken
Müller blijft tot en met 31 december verantwoordelijk voor de productie, productontwikkeling, inkoop en internationale verkoop bij Lloyd. Dit doet de manager samen met Andreas Schaller und Thomas Wahle, die ook na Müllers vertrek deze taken op zich nemen.

Poul Hougaard Petersen
Uiteindelijk is het Poul Hougaard Petersen die de functie van Müller in zijn geheel zal overnemen bij het Duitse schoenenmerk. Hij gaat per 1 juni 2013 op deze post aan de slag bij Lloyd. Petersen bekleedde eerder al een leidinggevende functie binnen het bedrijf.

Melancholie
Maximilian Müller kijkt naar eigen zeggen met melancholie terug op de achttien jaar die hij in dienst was bij Lloyd. “Ik sta nu voor een nieuwe uitdaging bij Ara. Ook ben ik blij dat het begeleiden van Lloyd nog verder gaat binnen mijn nieuwe functie als directeur bij Ara.”