TOP

Ondernemer veilig terug na beklimming Shishapangma berg Tibet

Bart Dirven van 'The World of Walking' te Made heeft op 1 oktober 2009 de top van de Shishapangma in Tibet op 8.012 meter hoogte, zonder extra zuurstof, bereikt.

Bart Dirven is blij om weer gezond en wel in Nederland terug te zijn. Tijdens zijn avontuur ging het bij het afdalen vanaf kamp drie (death zone op 7400 meter) mis. Dirven : hij verloor ‘s nachts zijn teamgenoten uit het oog en verdwaalde. Na vier uur werd hij uiteindelijk door twee sherpa’s van het expeditieteam gevonden. Alles bij elkaar is hij 23 uur onderweg geweest: vanaf kamp drie naar de top en terug naar kamp twee op 6900 meter.

Goed doel
Aan de expeditie is een goed doel gekoppeld, namelijk de stichting Fight for Sight. Op woensdag 14 oktober 2009 is aan deze stichting een voorlopige cheque van 7500 euro overhandigd. Met  de opbrengst van de lezingen over de expeditie wordt dit bedrag het komende halfjaar nog verhoogd. Van het geld kunnen ruim vijfhonderd mensen in Nepal en India door middel van een staaroperatie hun zicht terugkrijgen.

Op vrijdag 30 oktober en 6 november 2009 vertelt Bart Dirven over zijn belevenissen op de Shishapangma bij The World of Walking, Nieuwstraat 14, Made. Aanvang: 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Inschrijven kan via info@theworldofwalking.nl.