TOP

René de Vroomen neemt afscheid van Schoenenreus

René de Vroomen, oprichter en oud-eigenaar van Schoenenreus, heeft donderdagavond 8 april officieel afscheid van zijn bedrijf genomen.

De ondernemer uit Uden is zoon van een schoenmaker. Hij begon als vertegenwoordiger in schoenen. Toen zijn werkgever failliet ging, startte de 29-jarige De Vroomen in 1969 zijn eigen bedrijf Schoenverkoop Nederland bv. Hij verkocht schoenen in zijn eigen garage. Later breidde hij zijn bedrijfje uit door overal in het land in zaaltjes zijn collectie te presenteren.

Eerste magazijnwinkel  
In 1972 werd de eerste magazijnwinkel in Apeldoorn geopend. Drie jaar later telde Schoenverkoop Nederland acht filialen. Consumenten waren enthousiast over de scherp geprijsde producten.

Vanaf 1 januari 1976 heet het bedrijf Schoenenreus bv. Er openden steeds meer filialen.Ook werden er enkele bedrijven overgenomen, waaronder Shoemax, Schut Schoenen, Schoenkoning en Schoenexpres.

Eén van de grootste
Met 220 filialen in Nederland en België is Schoenenreus één van de grootste zelfstandige detailhandelsbedrijven binnen de Benelux. Schoenenreus is in juni 2007 overgenomen door ERSC (European Retail Shoe Company). In december 2008 werd René de Lege algemeen directeur.