TOP

Retro sportief en going to Ibiza: Dit zijn de trends voor kinderschoenen voor 2024

Wat worden de trends voor kinderschoenen in zomer 2024? Retro sportief voor jongens en going to Ibiza voor meisjes. Dit kan je van deze trends verwachten.

Beeld: Giovanni Giannoni

Retro sportief

Sportschoenen zijn allang niet meer alleen om op te sporten, zo bewijzen de nieuwe zomercollecties maar weer eens. Met voor jongens veel invloeden uit de tennis- en voetbalwereld. Vooral retro sportschoenen zijn een grote inspiratiebron. Merken kiezen voor minimalistische modellen zonder al te veel poespas, waarbij wit de boventoon voert. Voor het contrast wordt hier een flinke dosis kleur aan toegevoegd, van okergeel tot brandweerrood.

Going to Ibiza

Ontstaan op Ibiza en inmiddels wijdverspreid: de ‘bohemian look’ staat weer volop in de aandacht, ook voor meisjes. De kleurrijke maxirokken en -jurken die binnen deze stijl passen, laten zich goed combineren met de etnisch ogende sandalen en – vorig seizoen al een trend – stoere westernboots die we voor meisjes zien. Opvallend zijn het aardse kleurenpalet van bruin- en terracotta tinten, de gevlochten en gehaakte texturen en uitgewerkte details als kralenpatronen.