TOP

Speciaalzaak Hermans Schoenen houdt ermee op

Hermans Schoenen, gespecialiseerd in mannenschoenen uit het topsegment, gaat sluiten. De eigenaren van de schoenenzaak in Utrecht zien in de huidige markt geen toekomst meer voor de winkel. “De vraag naar wat wij doen, verdwijnt.”

credit beeld: Hermans Schoenen

Hermans Schoenen aan het Oudkerkhof in Utrecht sluit na 117 jaar de deuren. Het bedrijf is niet failliet, maar ziet geen toekomst voor de zaak die zich specialiseert in ‘klassieke schoenen in alle maten met een persoonlijke en servicegerichte aanpak’. De schoenenwinkel opereert in het hogere segment met Britse en Italiaanse topmerken als Santoni, Crockett & Jones, Tod’s, Saint Crispin en Harris in het assortiment.

“Bij ons is het idee: we gaan er alles aan doen om een paar schoenen te vinden dat bij je past. We merken dat de vraag naar wat wij doen verdwijnt”, zegt een woordvoerder in de online Utrechtse krant Duic. “Jongeren hebben minder behoefte aan service.” Ook is er een gebrek aan opvolging voor de zaak. De toekomst van de schoenenwinkel hing in juli 2019 al eens aan een zijden draadje bij het faillissement van Dungelmann, destijds het moederbedrijf van Hermans Schoenen. De winkel maakte een doorstart. 

De zaak werd in 1906 opgericht door de zusjes Hermans en groeide uit tot een bekend fenomeen in Utrecht. Na de leegverkoop gaan de deuren van de iconische winkel eind september definitief op slot.