TOP

Speciale opening Schoenenkwartier voor bewoners Langstraat

Bewoners van Waalwijk en de rest van De Langstraat zijn op dinsdag 21 juni als eersten welkom in het nieuwe Schoenenkwartier. Het gaat om een speciaal openingsmoment voor de mensen die op de plek wonen, waar generaties voor hen het fundament van de schoenenhandel in de Brabantse regio hebben gelegd. De officiële publieksopening volgt een week later.

Beeld: Civic Architects

Het Schoenenkwartier is een museum, maaklab en kenniscentrum voor en door vele generaties Langstraat inwoners. Het museumbestuur en de gemeente Waalwijk vinden het daarom belangrijk de deuren het eerst voor hen te openen.

Put On Your Red Shoes

De bewoners van de Langstraat zijn op dinsdag 21 juni 2022 tussen 16.00 uur en 23.00u van harte welkom voor de opening en de openingstentoonstelling ‘Put On Your Red Shoes | Idol – Icon – Influencer’. De expositie toont de invloed van muziek op schoeisel, gezien in het licht van de muziekcultuur van 1950 tot nu. Met schoenen van artiesten als David Bowie, Elvis Presley, Madonna, Freddie Mercury, Abba, Lady Gaga, Jennifer Lopez, Rolling Stones, Bruno Mars, MFDoom, Katy Perry, Beyoncé, Armin van Buuren en vele anderen. Bovendien toont deze expositie schoeisel van wereldsterren van ook veel Nederlandse top-ontwerpers zoals René van den Berg, Jan Taminiau, Rem D Koolhaas, Skua Studio, Zeynep Dag van Alzuàrr, Geert Slaats, Joop Gard Passchier en Ilja Visser.

Officieel openingsmoment

Van 16.00 uur 23.00 uur mogen de Langstraat-bewoners rekenen op een feestelijk programma met 5-minuten talks van mensen die nauw betrokken waren bij de bouw. Van 17.00 uur tot 17.10 uur verzorgt de cultuurwethouder van de gemeente Waalwijk een officieel openingsmoment. Ook zijn er presentaties van ontwerpers en makers als Niklas Alenius (Finland), Ruben Warnshuis (Nederland), Tidhar Zagagi (Israel), Jinman Jeong (Zuid-Korea) en Charles Bergmans (Nederland).

Opening en openingstijden

Een dag later zijn ook genodigden welkom in het Schoenenkwartier. Zij mogen zowel op woensdag 22 als zondag 26 juni een kijkje komen nemen. En vanaf dinsdag 28 juni opent het museum dan officieel voor het publiek. Het Schoenenkwartier is vervolgens geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag-, zon- en feestdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur.