TOP

Veja brengt met de Fitz Roy een eerste hikingschoen

Veja lanceert de Fitz Roy, het eerste hiking model in zijn collectie. De Fitz Roy is een duurzame hikingschoen met de technische kenmerken die nodig zijn voor een wandeling over ruig terrein, zoals het gebergte in Zuid-Amerika waaraan de Fitz Roy zijn naam te danken heeft.

Beeld: Veja

De Fitz Roy is een gebergte in Patagonië, gelegen op de grens van Argentinië en Chili. Wandelaars uit de hele wereld trekken hier naartoe om te genieten van de omgeving, maar de top van de Fitz Roy is slechts voor serieuze klimmers weggelegd. In 1952 beklommen twee Fransen voor het eerst de Cerro Chaltén, ofwel ‘rokende berg’ omdat de top van de Fitz Roy zich vaak in de wolken bevindt.

Technische schoen

Wandelaars, en niet alleen degenen die van plan zijn naar Patagonië af te reizen, kunnen nu voor het eerst erop uit met een hikingschoen van Veja. De Fitz Roy is een technische hikingschoen met een stevige en stabiele zool. Door de multi-directionele noppen biedt de schoen zowel bergop als bergaf een goede grip. De Rock-Plate tussenzool biedt bescherming tegen scherpe stenen tijdens het lopen. Het Trek-Shell bovenwerk, een nieuw materiaal van Veja, is gemaakt van honderd procent gerecycled polyester. Het is zeer beschermend en waterafstotend doordat de dicht geweven stof is behandeld met een PFC-vrij duurzaam waterafstotend middel.