TOP

Binnenkijken: dit is het nieuwe hoofdkantoor van Veja in Parijs

Veja heeft de deuren geopend van een nieuw hoofdkantoor in Parijs. Achter een historische gevel in hartje Parijs gaat nu een modern kantoor schuil. Dat bij het interieur aan duurzaamheid is gedacht, mag voor een merk als Veja eigenlijk voor zich spreken.

Beeld: Antoine Huot/Veja

De verhuizing van Veja heeft een goede reden. In het nieuwe en grotere pand kan het hele Veja-team op een comfortabele manier werken. Het architectonische hoogstandje in het hart van Parijs beslaat 4.200 vierkante meter over vijf verdiepingen. Hier kunnen de Veja medewerkers terecht op 220 werkplekken en voor de lunch in een vegetarisch restaurant.

Het nieuwe Veja-hoofdkantoor was honderd jaar geleden de drukkerij van de Franse communistische partij, genaamd ‘Editions Sociales’ en in de jaren 2000 zat in het gebouw een reclamebureau. Nu is het de beurt aan Veja dat de ruimte vult met een geheel eigen uitstraling. 

Het modern verbouwde kantoor is een design van studio Hugo Haas. Het valt net als de schoenen van Veja op door duurzaamheid, want in het design is veel gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en tweedehands meubilair.

Voorafgaand aan de opening werkte het team van Veja negen maanden samen met de architecten van studio Hugo Haas, om het ‘ruwe en minimalistische gevoel’ van de Veja-winkels te behouden. De architecten zochten samen met de medewerkers van Veja zelf de materialen bij elkaar: gerecycled polyester tapijten, tegels uit Zuid-Frankrijk en tweedehands meubilair.